TOP
Foto: Oberschwaben Tourismus
Basilika Weingarten in Oberschwaben

Evenementen in Duitsland tussen 7 en 9 augustus

Evenementen in Duitsland tussen 7 en 9 augustus? Ja, hoor. Ondanks dat er in Duitsland door de corona-maatregelen minder te doen is dan normaal. Omdat het leven bij onze oosterburen echter wel weer redelijk op gang gekomen is, schrijven we iedere week een aantal leuke tips voor weekend-activiteiten. Iedere donderdag kijken we even over de grens heen om te zien, wat er het komend weekend bij onze buren te doen is.

Foto's van Martin Schoeller zijn in het NRW-Forum in Duesseldorf te zien

Martin Schoeller, Ausstellungsansicht, NRW-Forum, Foto: Katja Illner

Spectaculaire portretfoto’s in Düsseldorf

Martin Schoeller is een van de bekendste fotografen ter wereld. Hij heeft onder meer Barack Obama, Angelina Jolie, George Clooney en Angela Merkel voor de lens gehad. Maar de 1968 in München geboren fotograaf had ook steeds een voorliefde voor outsiders als daklozen, drag queens of bodybuilders. In het NRW Forum te Düsseldorf kun je nog tot en met 13 september naar zijn tot op de dag van vandaag meest complete werkshow kijken.

Drag Queen van Martin Schoeller, NRW-Forum Düsseldorf

Martin Schoeller: Drag Queens: Acid Betty, 2019 © Martin Schoeller

NRW Forum, Ehrenhof 2, 40479 Düsseldorf, www.nrw-forum.de, di–do 11–18, vr 11–21, za 10–21, zo 10–18 uur, Tickets vanaf 6/4 €

Het kunstwerk Approximation van Katja Novitskova in sculpturenpark Keulen

Approximation, Katja Novistkova, Skulpturenpark Köln, Foto: Simon Vogel

Sculpturen in Keulen

Je houdt van sculpturen en van frisse lucht? Ga dan naar Keulen, want van de week is voor de tiende keer een tentoonstelling geopend met werk van meer dan 40 kunstenaars. De sculpturen zijn gemaakt door onder meer Mary Baumeister, Katja Novitskova en Thomas Schütte, curator is Tobias Berger. Het sculpturenpark is gevestigd in het noorden van de binnenstad. Als je gaat kijken kun je het prima combineren met een bezoek aan de Zoo of een tocht met de kabelbaan over de Rijn.

Skulpturenpark Köln, Riehler Straße, 50668 Köln, www.skulpturenparkkoeln.de, 10.30 – 19 uur, entree gratis

Barokke rondleidung in het stadje Mengen in Baden-Wuerttemberg

Bild: Günther Brender

Barokfestival in Oberschwaben

Als je van barokke tradities en cultuur houdt, moet je een bezoek inplannen aan de Oberschwäbische Barockstraße. Tussen 8 en 16 augustus vinden in het zuidwesten van Duitsland tal van evenementen plaats. Het gaat om een 760 kilometer lange vakantieroute, die het stadje Ulm, de Bodensee en Kloster Wiblingen met elkaar verbindt. Onder het motto „Barock erlauschen“, kun je tijdens de Barockwoche op 18 plekken naar concerten luisteren of aan rondleidingen deelnemen. Het volledige programma vind je hier.

www.oberschwaben-tourismus.de

Nog meer evenementen in Duitsland tussen 7 en 9 augustus

 

Open-Air in Düsseldorf

Concerten zijn schaars in onze onzekere tijden. In Düsseldorf gaat echter wel de zomer-edition van het New Fall Festival door. Uiteraard is er een Corona-concept dat door de autoriteiten is goedgekeurd. Woensdag aanstaande (12 augustus) treedt er de band Love Machine op. De formatie komt uit Düsseldorf en speelt intrigerende gitaarpop, die best wel een beetje duister klinkt. Zelf noemen ze zich Krautrockers met een obsessie voor de Westcoast. Nog zijn tickets beschikbaar.

Fietsers op de Römer-Lippe-Route in Nordrhein-Westfalen

Foto: Dennis Stratmann

Fietsen naar de Romeinen

Je houdt van beweging en geschiedenis? Dan zou de nieuwe Römer-Lippe-Route wel een iets voor je kunnen zijn. Het fietspad is meer dan 400 kilometer lang en verbindt de steden Xanten en Detmold. Uiteraard kun je ook gewoon een etappe fietsen. Alle informatie is op de website ook in het Nederlands beschikbaar. Hier vind je ook 15 voorstellen voor dagetappes met kaarten die je kunt downloaden.

De voormalige werkkamer van de Duitse bondskanselier in Bonn

Foto: Thuenker/Haus der Geschichte

Bezoek de werkkamer van de voormalig bondskanselier

Als je de Duitse geschiedenis boeiend vindt, moet je maar eens naar de voormalige hoofdstad Bonn gaan. In het Haus der Geschichte kun je duizenden stukken bekijken, die een indruk van de afgelopen eeuw geven. Bijzonder interessant is een bezoek aan het Kanzleramt. Omdat het gebouw zich op een campus bevindt, die tegenwoordig anders wordt gebruikt, zijn de bezoektijden beperkt. Wanneer je op zaterdag of zondag aanstaande aan een gratis rondleiding wilt deelnemen, dien je voor 11.30 uur bij het loket van het Haus der Geschichte aan te schuiven. Identificatie is overigens verplicht. Voor de andere rondleiding (13.30 uur) kun je je online aanmelden. Dit weekend is een bezoek extra leuk, omdat er vanaf 11 uur in de museumtuin een cultureel programma met veel aandacht voor kinderen en families plaatsvindt.

Het buitenbad; als je hier met dit uitzicht niet kunt ontspannen...

Günter Standl

Luxe in het Saarland

Heb je zin in een paar dagen luxe? Dicht bij het water, met een moderne ambiance en uitstekend eten en drinken? In dit geval zou de Seezeitlodge in het Saarland wel iets voor je kunnen zijn. Onze redactrice was tenminste flink onder de indruk, toen ze het hotel heeft getest.

Wat je weten moet voor evenementen in Duitsland tussen 7 en 9 augustus:

Houd er rekening mee, dat voor evenementen momenteel een limiet geldt van 300 deelnemers. Datzelfde aantal bezoekers is ook toegestaan bij sportwedstrijden en in de horeca, als een passend concept is goedgekeurd. Net als in Nederland is verder overal de anderhalve-meter-regel van toepassing. Ook dien je mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer, in winkels en in gesloten ruimtes zoals musea. In de horeca is dat alleen op weg naar je tafel of naar de toiletten nodig. Verder is er geen reden meer, waarom je niet een uitstapje over de grens zou maken. Let er wel op, dat je tijdens je uitstapjes naar het Duitse grensgebied op de meeste plekken van tevoren moet reserveren.