TOP
Foto: 360b/shutterstock.com

Drie Duitse paradijsvogels

Deze drie ‘paradijsvogels’ zijn – op z’n zachtst gezegd – opvallende verschijningen, die kleur geven aan talkshows, quizzen en andere televisieprogramma’s.

Nina Hagen

Deze Duitse icoon van de punk is onconventioneel als geen ander. Nina Hagen choqueert al sinds de jaren 1970 en 1980 met provocerende teksten over abortus, seks en politiek. Haar schrille outfits, onverschrokken optreden en markante stem die meerdere octaven beslaat zijn legendarisch en maken haar uniek. De Duitse punkster is bovendien een kunstenares van de gedaanteverwisseling en probeerde tijdens haar carrière steeds weer nieuwe dingen uit: in India vond ze een goeroe, in Californië zag ze ufo’s en ten slotte kwam ze bij Jezus uit. De zangeres, toneelspeelster en schrijfster van songteksten is inmiddels 64 jaar oud.

Foto: Christliches Medienmagazin pro/Flickr

Olivia Jones

Dragqueen Olivia Jones is in Duitsland een cultverschijning. Eigenlijk heet ze Oliver Knöbel. Haar loopbaan begon ongeveer 25 jaar geleden als travestiekunstenares op het toneel van het legendarische Hamburgse Schmidt-Theater. Toen ze in 1997 ‘Miss Drag Queen of the World’ werd, maakte haar carrière een grote sprong voorwaarts. Tegenwoordig is ze een succesvolle zakenvrouw. Ze bezit drie bars en een mannenstripclub op een toplocatie op de ‘Kiez’, de rosse buurt van Hamburg aan de Große Freiheit, een zijstraat van de beroemde Reeperbahn. De 49-jarige wordt vaak de ‘Koningin van de Kiez’ genoemd en is de meest gefotografeerde vrouw van de Reeperbahn. Daarnaast organiseert ze bizarre rondleidingen; haar havenrondvaarten en Kiez-touren zijn maanden van tevoren volgeboekt.

Foto: Mattis Kaminer/shutterstock.com

Harald Glööckler

Hij noemt zichzelf de ‘Prince of Pompöös’ en is een van de opvallendste modeontwerpers van Duitsland. Glööckler staat garant voor glitter, glans en gloria. Kenmerkend voor zijn stijl zijn bijvoorbeeld de met glitters bezette creaties, meestal voorzien van zijn ‘POMPÖÖS’-label. Ook zijn uiterlijk is buitengewoon opvallend. De modieuze ‘paradijsvogel’ is bovendien een veelzijdig ondernemer: hij ontwerpt huizen, schildert, is beeldhouwer en schrijver. Er is bijna niets wat de 53-jarige niet creëert, ensceneert of ontwerpt.

Foto: Udo Grimberg