TOP
Foto: Havel-Therme Werder
Het zwembad van de Havel-Therme in Werde in het donker

De nieuwe Havel-Therme in Werder

Het recreatie-oord Werder an der Havel ligt niet ver van de Brandenburgse hoofdstad Potsdam. Het is betoverend als bloemenstad, verlokkend als waterstad en is nu ook als thermenstad en een heel bijzonder hoogtepunt rijker. De Havel-Therme aan de oever van het idyllische Großen Zernsee is geopend. Kom maar mee het water in!

Sleibaan in de Havel-Therme in Werden met kinderen die het leuk vinden

Foto: Havel-Therme Werder

Met zijn warme terracotta-rode kleuren en licht gebogen lijnen lijkt het gebouw een droomschip dat voor anker is gegaan. Hier zijn zowel de bewoners van de stad als vakantiegangers van harte welkom om een paar uurtjes op een heerlijke luxe wellness-cruise te verbrengen. Welkom aan boord!

Vakantie in de oorspronkelijke omgeving

Het staat buiten kijf – vakantie in oorspronkelijke regio’s wordt steeds populairder. In de nieuwe Havel-Therme verbind je een trip door het prachtige waterrijke landschap van het Havelland met een uitstapje in het zonnige zuiden. Mediterrane kleuren, originele Moors-Andalusische decors als uit 1001 nacht, natuurlijke materialen, warm licht, bekoorlijke geuren – en daarbij een verfijnd culinair aanbod.

Het zwembad van de Havel-Therme in Werde in het donker

Foto: Havel-Therme Werder

De ontspanning voor wellness-fans en vakantiegangers die graag even onderduiken, kan beginnen – en dat maar net een half uur van Berlijn verwijderd. Zin om de fiets mee te nemen? Geen probleem, want de Havel-Therme ligt direct aan de 371 kilometer lange Havel-fietsroute. En vanaf het water is de therme ook bereikbaar; er zijn in totaal tien ligplaatsen aanwezig.

Sauna van de havel-therme in Werder

Foto: Havel-Therme Werder

De aangename kant van het bestaan

In het Werderaner wellness-complex vind je een groot thermen-gedeelte met sole-bekken – binnen en buiten. Tot de voorzieningen behoren warme bronwaterbaden met verschillende temperaturen, een textielsauna en twee stoombaden met moors-osmanisch aandoende mozaïektegels. In de saunazone zorgen tien verschillende sauna’s en stoombaden voor de aangename kant van het leven. Bij knetterend vuur van de open haard in de Piniensauna kun je heerlijk wegdromen. In de 1001-Lichter-Sauna lijkt het als of je onder de sterrenhemel zit. Nog rustieker gaat het er in de 85 graden warme Banja van natuurlijk gedroogd kelohout bij de berken-opgieting aan toe. Echt heet entertainment biedt de grote Alhambra Event-Sauna met spectaculaire show-opgietingen inclusief licht- en klankeffecten en een fantastisch uitzicht over het meer.

Luchtopname von de Havel-Therme in Brandenburg met waten en bootjes

Foto: Havel-Therme Werder

In zeven ruimtes in Oriëntaalse stijl  kun je optimaal ontspannen. Het aanbod varieert van de klassieke wellness- of massage met aromatische olie tot aan exotische behandelingen zoals de Oost-Aziatische kruidenstempel-massage. En wie veel waarde hecht aan rust en samen genieten, trekt zich met zijn of haar liefste gewoon een paar uurtjes terug in de privé spa. Voor de nodige rust en ontspanning daarna kun je terecht in de grote openhaard lounge. Ook is er een meer-lounge met uitzicht over het water, verschillende plaatsen met ligstoelen of de grote saunatuin direct aan de Großen Zernsee.

Een van de vele sauna's in de Havel Therme in Werde

Foto: Havel-Therme Werder

Informatie over de Havel-Therme in Werder

Op zoek naar aanvullende informatie? Lees dan deze websites over Werder en omgeving of over de Havel Fietsroute.