Vlierbessenpunch is echt iets bijzonders. Een zoete hartverwarmer met een feestelijk tintje. Voor de autorijders smaakt dit warme vocht ook heel lekker zonder rum.
Voor 4 glazen
Ingrediënten
1 onbehandelde citroen
200 ml vlierbessensap
300 ml rode druivensap
350 ml appelsap
4 cl rum
1 kaneelstokje
2 steranijzen
50 g bruine basterdsuiker
Bereiding
Was de citroen goed met heet water en wrijf hem droog. Verwijder de citroenschil met een citroenrasp of schil dun met een mes. Citroen halveren en uitpersen. Giet de vlierbessen-, druiven-, appelsap en rum in een pan. Voeg citroensap, citroenrasp, kaneelstokje en steranijs toe, alles goed door elkaar roeren en zachtjes verwarmen. Laat het geheel circa 10 minuten bij lage temperatuur trekken, zodat de aroma’s zich goed met elkaar vermengen. Niet laten koken! Voeg tijdens het verwarmen naar smaak suiker toe en roer door, zodat de kristallen helemaal oplossen.
Giet de punch door een zeef in een mok of glas en geniet er meteen van.
Tip
Laat voor een alcoholvrije variant de rum weg. Dit drankje is ook lekker met obstler (schnaps) of met een anijslikeur.