TOP
Chinh Le Duc
Käsekuchen

Käsekuchen

De ‘Käsekuchen’ is voor een Duitse banketbakker een kwestie van prestige. Deze taart staat geen enkele fout toe: de boter mag niet te koud zijn, het eiwit mag niet te stijf zijn en de kwark niet te vochtig. Maar uiteindelijk wordt de moeite beloond!

voor een springvorm van 24 cm Ø

Ingrediënten

Voor het deeg: 

250 g meel
125 g koude boter in stukjes
50 g suiker
1 snufje zout en
1 middelgroot ei

Voor de vulling: 

750 g kwark (40 % vet)
1 pakje vanillesuiker
130 g suiker
4 middelgrote eieren
60 g maïzena
125 g gesmolten boter
geraspte citroenschil

Bereiding

Meel in een kom zeven. Boter, suiker, zout en ei erbij en met de handen snel tot een glad deeg kneden. Een bal vormen, in vershoudfolie wikkelen en tenminste 30 minuten in de koelkast laten staan. De oven op 180°C (hetelucht 160°C) boven- en onderwarmte voorverwarmen. De springvorm met boter invetten. Voor de vulling de kwark, vanillesuiker, suiker, eieren, maïzena, gesmolten boter en geraspte citroen goed mixen met een handmixer met garden. Het deeg uitrollen en in de ingevette springvorm leggen en een opstaande rand vormen. Vullen met de kwarkmassa en de vorm op de tweede richel van onderen in de voorverwarmde oven schuiven en ongeveer 45-55 minuten bakken.

Tip 

Je kunt het recept variëren met verse bramen, aalbessen, rozijnen of appelstukjes in de vulling. Gewoon in de kwarkvulling mengen en van een fruitige variant genieten. Ook verrukkelijk met een kersensausje.