TOP
Foto: Christoph Schempershofe/Der Tegernsee
De oevers van de Tegernsee met een herfstachtige stemming

Luxe aan de Tegernsee: het R6 vakantiepark

Vakantie in Duitsland was nooit eerder zo populair. Vakantie met het gezin net zo! Maar als het even kan alstublieft niet in een kleine hotelkamer. Wie op zoek is naar een ‘home away from home’, moet eens een blik werpen op het R6 vakantiepark in Bad Wiessee. Het is pure luxe aan de Tegernsee. Het Duitsland magazine heeft er al rondgekeken.

Vakantiepark R6 aan de Tegernsee in Beieren met luxe huiskamer

Foto: R6 Vakantiepark

Een vakantie-appartement dat net zo luxueus is als de presidentiële suite van een tophotel? En met zo veel privacy zoals je dat eigenlijk alleen van thuis gewend bent? Wie zal hier niet voor tekenen? Het aanbod wordt ook nog eens aangevuld met een gevarieerde service. Lijkt dit hier in het Beierse Bad Wiessee aan de Tegernsee niet de perfecte plaats voor een vakantie? Sinds juli 2020 worden in negen luxueuze appartementen van meer dan honderd vierkante meter gasten in hun eigen privé-omgeving verwelkomd.

Slaapkamer met boxspringbed en veel warm hout in vakantiepark R6 aan de Tegernsee

Foto: R6 Vakantiepark

Boodschappenlijst opsturen? Dat kan!

De check-in kan contactloos en andere gasten kom je ook nauwelijks tegen. In tijden van social distancing is dit een uitermate rustgevende factor. Ook hoef je niet zelf de deur uit te gaan om in te kopen. Een speciale conciërge service regelt een boodschappendienst tijdens het verblijf en wie bij aankomst in de ‘home away from home’ niet in een lege koelkast wil kijken, stuurt van tevoren een boodschappenlijst op.

Gezellig gedekte dinertafel in vakantiepark R6 aan de Tegernsee

Foto: R6 Vakantiepark

Privé-kok

De appartementen zijn in bio-ontwerp en met 105 tot 135 vierkante meter woonoppervlak ideaal voor een onbezorgd verblijf. Naar wens kunnen appartementen met twee of drie slaapkamers worden geboekt. Gasten, die geen gebruik willen maken van het restaurant, kunnen zelf koken of ze laten een privé-kok een diner-menu tevoorschijn toveren.

Je hoeft voor het avondeten alleen maar aan de grote eettafel te gaan zitten. En wat dacht je van een zondags ontbijt in het comfortabele boxspringbed? Of toch liever de hele dag in de grote lounge-sofa’s chillen, terwijl de kids in beslag worden genomen door het bijgeboekte entertainment-programma met play station.

Luxe woonkamer in appartement van R6 vakantiepark

Foto: R6 Vakantiepark

Eigen terras

Wie frisse lucht nodig heeft, kan vanaf het balkon of het eigen terras genieten van het panorama-uitzicht in het Tegernsee-dal en de omliggende bergen. Maar ook de omgeving rondom het R6 Tegernsee is heel mooi: bosbaden, bergwandelingen, wandelingen om het meer. Het is een reusachtig aanbod. Ook een stedentrip naar München behoort tot de mogelijkheden. De Beierse hoofdstad ligt maar 50 kilometer verderop.

Foto: FooTToo/shutterstock.com

Meer informatie over luxe aan de Tegernsee

De luxe appartementen R6 Tegernsee kun je reserveren vanaf € 300 per nacht, excl. reiniging (€ 250) en toeristenbelasting.