TOP
Foto: Denis Makarenko/shutterstock.com

Geliefd en gehaat

Beroemd zijn moet fantastisch voelen! Of juist niet? Voor deze drie Duitse beroemdheden is het met zekerheid niet altijd makkelijk. Want hun populariteit bestaat uit twee uitersten: Of je houdt van ze, of ze werken behoorlijk op je zenuwen.

Til Schweiger

Til Schweiger is een Duitse acteur en regisseur. Hoewel hij redelijk veel succes heeft met zijn bioscoopfilms, is hij niet bijzonder geliefd. Schweiger is namelijk behoorlijk zelfverzekerd en dat zien de Duitsers niet zo graag. Terwijl hij zich door zijn rollen heen mompelt en zijn mimiekrepertoire eigenlijk maar één gezichtsuitdrukking telt, heeft hij wel een uitstekend gevoel voor het juiste filmmateriaal. In zijn films laat hij graag zijn dochters optreden, die dat soms met veel, soms met duidelijk minder talent doen. Til speelde ook mee in de film ‘Inglorious Bastards’ van Quentin Tarantino. Het was maar een heel kleine rol, maar desalniettemin: Hollywood.

Heidi Klum

Wie Heidi Klum is, hoeft hier niet verder te worden uitgelegd, want ze is een wereldwijde bekende ster. En één met een slimme marketingmachine. Haar carrière begon bij een wedstrijd voor modellen van een latenight-talkshow. Enkele jaren en een huwelijk later brak ze door als covergirl van ‘Sports Illustrated’. In Duitsland presenteert ze de show ‘Germany’s Next Topmodel’ en in de Verenigde Staten zit ze in de jury van ‘America’s Got Talent’. Daar is ze heel populair. Haar hart had ze na formule 1-baas Flavio Briatore verpand aan zanger Seal en tegenwoordig aan Tokio Hotel-gitarist Tom Kaulitz. Toen Heidi als model werd ontdekt, was Tom drie jaar oud…

Foto: Andrea Raffin/shutterstock.com

Markus Lanz

In Duitsland liep op zaterdagavond gedurende meerdere decennia een televisieprogramma dat extreem populair was: ‘Wetten, dass…?’. Voor talloze Duitsers waren deze maandelijkse uitzendingen vaste prik op de buis. Nadat de succesvolle presentator Thomas Gottschalk stopte met presenteren, werd naarstig naar een opvolger gezocht. Het werd de in Zuid-Tirol geboren Duits-Italiaanse, goed uitziende Markus Lanz. Maar in plaats dat zijn populariteit toenam en hij opsteeg als sunnyboy van het land, werd Lanz zwaar bekritiseerd vanwege zijn knullige presentatie en zijn omgang met de wereldsterren in zijn shows.

Maar ondanks dat ‘Wetten, dass…?’ stopgezet werd, liet hij er zich niet onder krijgen. Ook nu nog vertoont hij in zijn bijna dagelijkse talkshow een volgens sommigen vermoeiende stijl. Ook laat hij gasten vaak niet uitspreken. Hij laat graag zien wat hij allemaal weet, maar blijft in de tussentijd stug doorgaan en lacht om zichzelf. Sketches over hem zijn er bij de vleet…

Foto: Kurt Kulac/wikimedia commons