TOP
Foto: Jeff Kahn

Drie Duitsers die bekend zijn in Amerika

Deze Duitsers hebben iets bereikt, dat daarvoor bijna geen andere Duitser in zijn genre is gelukt: succes behalen in Amerika.

Milky Chance

De band uit Kassel behaalde met de door hen zelf geproduceerde song ‘Stolen Dance’ grote successen. ‘Milky Chance’ bestaat uit Clemens Rehbein en Philipp Dausch en hun muziekrichting is folktronica. Ze veroverden met hun songs niet alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland de hitlijsten, maar scoorden ook in 2014 hoog in de Amerikaanse charts. Een bijzonderheid, want slechts weinig Duitse bands weten in de Verenigde Staten door te breken. Ze traden op in de late-night-show van talkmaster Jimmy Kimmel en waren daarmee de tweede Duitse band na Rammstein. Ze speelden ook in Canada, Australië, Nieuwzeeland en Zuid-Afrika.

Max Kepler – honkbal topspeler

Hij is de eerste Duitser die de stap naar de beste honkbalcompetitie ter wereld heeft gemaakt. Maximilian ‘Max’ Kepler-Roycki speelt sinds 2009 bij de Minnesota Twins in de American League. Hij geldt als één van de grootste Europese talenten en is bekend geworden in de Major League Baseball (MLB). Hij behoort bij zijn club inmiddels tot de vaste basisspelers en wil met zijn team veel bereiken. Max Kepler is in 1993 in Berlijn geboren.

Foto: Arturo Pardavila/wikimedia commons

Bastian Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger is één van de grote namen uit het Duitse voetbal. Bekend geworden is hij met de Duitse kampioensclub Bayern München. De nu 35-jarige heeft in en met Duitsland alles bereikt: Achtvoudig Duits kampioen, zevenvoudig DFB-bokaalwinnaar, in 2013 winnaar van de Champions League en in 2014 wereldkampioen met het nationale elftal. Na een kort intermezzo in Manchester is hij naar de Verenigde Staten gewisseld en speelt hij nu bij Chicago Fire. Een Duitser die voetbalt in Amerika is eerder een uitzondering.

Foto: AGIF/shutterstock.com

Foto: AGIF/shutterstock.com