TOP
Foto: Mosellandtouristik
Slapen in een wijnvat behoort tot de ongewone accomodaties in Rijnland-Palts

Ongewone accommodaties in Rijnland-Palts: van wijnvat tot woonboot

Heb je zin in een paar dagen in Duitsland en ben je op zoek naar iets bijzonders? Misschien een paar nachten in een klooster of op een woonboot? In dat geval hebben we een lijstje met ongewone accomodaties in Rijnland-Palts samengesteld.

Kloster Arenberg bij Koblenz staat open voor bezeokers

Foto: Marius Diederich

Wellness in het klooster

Een afgezonderde wereld, ver weg van de alledaagse stress. Dat is een van de voordelen van een oponthoud in een klooster. Op de Arenberg in Koblenz bieden de dominicanessen dit precies aan. In hun spierwitte gewaden heten ze de gasten welkom en verwennen ze in een bijzondere ambiance.

Wandelaars op de Hildegard von Bingen pelgrimsweg

Foto: Timo Volz

De kamers van het bezoekersgebouw zijn licht en vriendelijk ingericht. Als je dat wilt, kun je hier zelfs een wellnessbehandeling boeken. Daarnaast zijn er op het complex nog een groot kloosterpark en een kruidentuin.

Het Hildegard-Forum op de Rochusberg in Bingen heeft een vergelijkbaar aanbod. Hier kunnen gasten in nagedachtenis aan de abdissen Hildegard von Bingen genieten van de spirituele sfeer. Het geboden verblijf speelt zich af op driesterrenniveau. Het eten is heel bijzonder, bij de toebereiding wordt de leer van Hildegard toegepast. Ook het uitzicht vanaf de Rochusberg over de Rijn is fantastisch. Meer informatie vind je op de www.romantischer-rhein.de van Romantischer Rhein.

Slapen op een huisboot op de Lahn behoort tot de ongewone accomodaties in Rijnland-Palts

Foto: Lahntal Tourismus Verband

In een woonboot over de Lahn

Er zijn weinig rivieren die zo geschikt zijn voor woonboot-nieuwelingen als de Lahn. De geringe stroming maakt het mogelijk dat ook beginners, die tot nu toe weinig of geen ervaring hadden, hier kunnen varen. Een goed gebied voor degenen die moeten leren met een woonboot om te gaan, waarvoor je niet eens een vaarbewijs nodig hebt.

Het kuurhuis van Bad Ems met de rivier Lahn

Foto: Herbert Piel

Een grotendeels natuurlijk gehouden rivier met vele bochten, mooie oeverlandschappen en lieflijke dorpjes en kleine stadjes. Dit alles treffen vakantiegangers aan, die een tocht met een woonboot over de Lahn maken. Een heel mooi gedeelte is vanaf Runkel met zijn burchten via Nassau en het kuuroord Bad Ems tot aan de monding van de Lahn. Daarvoor moeten slechts 67 kilometers worden afgelegd.

Op de woonboot is plaats voor maximaal zes personen. Een keuken, toilet, stromend water en een barbecue zorgen voor een comfortabel verblijf. In veel kleine gezellige woonboothaventjes is er gelegenheid om aan te leggen. Zo is de drijvende vakantiewoning een ideale manier om tijdens de vakantiereis tot rust te komen. Meer informatie op de website van het Lahntal.

Boomhuis in Outdoorpark Laxhütte in Rijnland-Patls

Foto: Gabriele Frijio

In de slaapcapsule onder de vrije hemel

Als je lievere naar het bos gaat, moet je eigenlijk overwegen een nacht in de open lucht in een slaapcapsule door te brengen. Deze gelegenheid heb je in het Outdoorpark Lauschhütte in het Binger Wald. Het recreatieterrein bevindt zich op 585 meter hoogte langs de vijfde etappe van de wandelroute Soonwaldsteig tussen het Nahe- en Rijndal. Bezoekers kunnen hier ook boomhuisjes, jurten en boswagens huren.

Bij de slaapcapsules gaat het om kleine ‘nestjes’ die op een hoogte van zes meter boven de bodem van het bos hangen. De bezoekers slapen in een soort cocon, dat over een platform en een boomtrap bereikbaar is. In het Outdoorpark zijn er behalve overnachtingsmogelijkheden een klimpark, een parcours voor boogschieten en een mogelijkheid voor geocaching.

Wandelen in de velden bij Bingen aan de Rijn

Foto: Gabriele Frijio

Ook de boomtenten in Berlingen in de Eifel zien er ongeveer zo uit. Als grote hangmatten zweven deze op een hoogte van drie meter tussen de bomen van het Vulkaneifelwald. De complete slaapuitrusting wordt door de aanbieder Eifel-Adventures ter beschikking gesteld. Afhankelijk van het weer kan de boomtent ook van boven open gemaakt worden, zodat er een vrij uitzicht op de nachtelijke sterrenhemel ontstaat. Meer informatie op de homepage von de Eifel.

Ongewone accomodaties in Rijnland-Palts: Wonen als bij de Hobbits

Fans van de verhalen van J.J.R. Tolkien komen in Naturcamp Alte Wiese in Hamm an der Sieg aan hun trekken. Hier in het Westerwald vind je een paar Hobbit-Homes, die naar aanleiding van de fantasieverhalen zijn nagebouwd. Bovendien zijn er ook tipi’s, die het leven van de Amerikaanse oerbewoners nabootsen.

Slapen in een luxe wijnvat in de heuvels van Rijnland-Palts

Foto: Marcus Wirth

Een nacht in een wijnvat

De Moezel en de Palts zijn bekend om hun wijnen en wijnbergen. Dan is het ook toepasselijk dat vakantiegangers op diverse wijngoederen een kamer kunnen boeken. Dat is te gewoon? Wat vind je dan van een overnachting in een wijnvat? Deze optie hebben meerdere camping-eigenaren tegenwoordig in hun aanbod opgenomen – met wifi zelfs. Aan de Moezel heten de volgende campings hun gasten van harte welkom voor deze bijzondere belevenis: in Konz, Alf (Moselcamping),
Traben Trarbach (Rissbach) en Riol (Triologa). De Moezel en de wandelroute Moselsteig liggen direct voor de deuren van het vat.

Slapen bij een wijnmaker in Rijnland-alts

Foto: Pfalz Touristik

In de Palts vind je ook zulke rustieke overnachtingsmogelijkheden in wijnvat-design, o.a. bij de campings in Trippstadt (Sägmühle), Billigheim-Ingenheim (Klingbachtal) en in Bad Dürkheim (Campingpark Knaus). Het biowijngoed Franz Braun in Ranschbach in de Palts heeft nog iets bedacht: Daar kunnen gasten in een zelfgebouwde circuswagen overnachten en zich een weekend lang als rondtrekkende nomaden voelen.

Meer informatie over ongewone accomodaties in Rijnland-Palts

Kijk op de website van Rheinland-Pfalz Tourismus.