TOP
Foto: Klaus Peter Kappest/Rothaarsteigverein
Schitterend uitzicht op het Rothaargebergte in he Duitse Sauerland met zonsondergang

Zeven tips voor weekend-activiteiten in het Duits grensgebied

Ook in Duitsland is er door de corona-maatregelen minder te doen dan normaal. Omdat het leven bij onze oosterburen echter wel weer redelijk op gang gekomen is, geven we tips voor weekend-activiteiten in het Duits grensgebied. Iedere donderdag kijken we even over de grens heen om te zien, wat er het komend weekend bij onze buren te doen is.

Tot de leukere weekend-activiteiten in het Duits grensgebied behoort een wandeling op de Rothaarsteig in het Duitse Sauerland

Foto: Rothaarsteigverein/Klaus Peter Kappest

Sauerland: Wandelen op de Rothaarsteig

In het ten westen van Winterberg gelegen plaatsje Niedersorpe ligt het startpunt van een schitterend wandelpad. Het “Sorper panorama-pad” behoort tot de bekende Rothaarsteig. Bij een lengte van 12,6 km moet je een hoogteverschil van zo’n 250 meter overbruggen. De meeste wandelaars hebben een kleine vier uur voor het circuit nodig. Onderweg heb je uitzicht op de hellingen van het Rothaargebergte met heel wat bossen.

sauerland-wanderdoerfer.de

Megamarsch Mönchengladbach

Als je trek hebt in meer kun je op zondag, 1 augustus, in Mönchengladbach terecht. Hier vindt ondanks alle Corona-vrees een wandeling met een lengte van 50 kilometers plaats. Het circuit start bij het Borussia Park, waar voetbalclub Borussia Mönchengladbach zijn wedstrijden speelt. Je hebt in totaal twaalf uur de tijd om het parcours af te leggen. Onderweg word je goed met eten en drinken verzorgd. Wanneer je de finish binnen de tijdslimiet haalt, krijg je een oorkonde. Wel moet je je van tevoren aanmelden. Tickets zijn vanaf € 18 verkrijgbaar.

www.megamarsch.de

Martin Parr's foto van de scheve toren van Pisa, te zien in de Kunsthalle Emden

ITALY. Pisa. The Leaning Tower of Pisa (Serie „Small World“), Foto: Martin Parr/Magnum Photos

Emden: „Sight Seeing“ in de Kunsthalle

Hoe zijn de Eiffeltoren, de Grand Canyon of Venetië tot wereldwijd bekende attracties geworden? Vooral door middel van foto’s. Het bewijs levert een tentoonstelling, die je op het ogenblik in de Kunsthalle van Emden kunt bekijken. T/m 6 september zijn er foto’s, schilderijen en andere kunstwerken van Martin Parr, Andy Warhol en andere sterren te zien. Zeker de moeite waard.

kunsthalle-emden.de, di – vr 10 – 17, za – zo 11 – 17 uur, € 9

Het Red Dot Desing Museum is gespecialiseerd op het design van onze tijd

Foto: Red Dot Design Museum Essen

Design in Essen: Het Red Dot Museum

Midden in het industrielandschap van het Ruhrgebied vind je een van de spannendste designmusea van Europa. In het Red Dot Design Museum kun je op het ogenblik de meest aansprekende producten van het jaar 2020 bekijken. Het gaat om producten die vernieuwingen in de betreffende categorie brengen. Een internationale jury heeft onder meer de e-bikes S3 en X3 van de Amsterdamse fietsenproducent Van Moof verkozen. In het museum zijn verder nog zo’n 1600 stukken in de permanente tentoonstelling te zien.

www.red-dot-design-museum.de, di – zo 11 – 18 uur, entree € 9/4

Nog meer weekend-activiteiten in het Duits grensgebied

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Mark Skywalker (@jedischule_nrw) am

Stars of the Galaxy in Mönchengladbach

Houd je van de toekomst en van figuren uit sciencefictionfilms? Ga dan eens de grens over naar Mönchengladbach. Hier kom je een groot aantal personages uit Star Wars en vergelijkbare films tegen. Ook staan in het oude Kaiserschwimmbad op zo’n 1.000 vierkante meters tal van rekwisieten, die met sciencefiction te maken hebben. Ze behoren allemaal tot een privéverzameling, die drie verzamelaars in 2005 zijn begonnen.

www.starsofthegalaxy.de, do, vr 12 – 18, za 10 – 18, zo 11 – 18 uur, entree € 10/7

Het Hotel 25 Hours Altes Hafenamt in Hamburg overtuig

Foto: 25h Hafenamt/ Stephan

Hamburg: Hotel 25 Hours Altes Hafenamt

en je van plan, om een weekeind naar Hamburg te gaan? En je houdt van strak design met trekjes van speelsheid? In dit geval moet je misschien een kamer boeken in het 25 Hours Altes Hafenamt. Het hotel bevindt zich in het voormalige gebouw van de dienst voor Stroom- en Havenbouw. Volgens hoofdredactrice Jenny hebben de 49 onderling verschillende kamers een geweldige sfeer. Ook kun je in het restaurant schitterend eten. Kijk maar!

www.25hours-hotels.com 

Winkelen in het Belgische Viertel in Keulen is een plezier

Fotot: Dieter Jacobi/Köln Tourimsus GmbH

Winkelen in Keulen

Corona-crisis en zomervakantie zorgen ervoor, dat er op het ogenblik bijna geen evenementen plaatsvinden in de buurt van de Nederlandse grens. Toch valt er bij onze oosterburen heel wat te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje winkelen in Keulen. Hierbij maakt het niet veel uit of je nou de auto neemt of met de ICE gaat, want je bent er vanuit de randstad binnen drie uur. In Keulen kun je goedkoop winkelen. Terwijl je in de Ehrenstraße vooral hippe winkelketens vindt, die alleen in de miljoenensteden een filiaal hebben, zijn er in het Belgische Viertel, de Südstadt of het Agnesviertel ook heel veel onafhankelijke winkels. Een paar van de leukste winkels vind je op de blog van Köln Tourismus.

blog.koelntourismus.de

Wat je weten moet voor weekend-activiteiten in het Duits grensgebied:

Hou er rekening mee, dat voor evenementen momenteel en limiet geldt van 300 deelnemers. Datzelfde aantal bezoekers is ook toegestaan bij sportwedstrijden en in de horeca, als een passend concept is goedgekeurd. Net als in Nederland is verder overal de anderhalve-meter-regel van toepassing. Ook moet je mondkapjes dragen in het openbaar vervoer, in winkels en in gesloten ruimtes zoals musea. In de horeca is dat alleen op weg naar je tafel of naar de toiletten nodig. Verder is er geen reden meer, waarom je niet een uitstapje over de grens zou maken. Let er wel op, dat je tijdens je uitstapjes naar het Duitse grensgebied op de meeste plekken van tevoren moet reserveren.