TOP
Foto: Christian Kretschmer/JOI Design
Biljart tafel in de publieke ruimtes van het hotel

Het me and all hotel in Kiel

Het me and all hotel in Kiel valt op door een sterke, karakteristieke look. Verantwoordelijk voor het design is het team van JOI-Design. Het 164 kamers tellende, direct aan de Kieler Innerförde gelegen nieuwste me and all hotel in Duitsland zorgt met een echt gave look voor groot enthousiasme. Maar hoe zoekt een interieur-team meubels en design-accessoires bij elkaar? Dat vroegen wij ons af en daarom hebben we over de schouders van de hotel-professionals van JOI-Design meegekeken.

De bibliotheek van het me and all hotel in Kiel

Foto: Christian Kretschmer/JOI Design

Wie zijn dan deze ontwerpers? JOI-Design is een toonaangevende Europese binnenhuisarchitectuur- en designstudio met meer dan 35 jaar ervaring in meer dan 500 hotelprojecten in binnen- en buitenland. Een team met rijkelijk ervaring kun je dus gerust stellen.

Bij dit project hebben de ontwerpers, in de eerste plaats Hannah Loch, voor een concept gekozen, dat door een sterke binding met de natuur en milieuvriendelijke en natuurlijke materialen wordt gekenmerkt. Waarom? “Dat werkt open en warm,” luidt het antwoord. En de maritieme details kunnen daarnaast natuurlijk niet ontbreken. De nabijheid van het water en de haven in Kiel lenen zich ervoor dat dit thema in de verschillende ruimtes tot uiting komt. “Maar wel zonder dat het meteen kitscherig wordt.”

Desinger Hannah Loch, Corinna Kretschmar-Joehnk en Peter Joehnk

Foto: Christian Kretschmer/JOI Design

Het bijzondere van het hotel en gelijktijdig een echte uitdaging in de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein is, dat de ingang van het gebouw op straatniveau ligt. Tegelijkertijd moet het alle functies van een drie tot vier sterren hotel bij elkaar brengen. Dat betekent veel actie en toch moet de gast zich bij het betreden van de lobby direct op zijn of haar gemak voelen.

Open en onconventioneel

Als we naar binnen lopen valt ons direct een ingewikkeld geconstrueerde en speciaal voor deze plaats geproduceerde lichtinstallatie van koperen buizen op. Door de donkere en matte muurverf als contrast, is het de binnenhuisarchitecten gelukt een ruimte met een warme behaaglijke sfeer te scheppen. De natuurlijke materialen zoals de vloer van echt hout en de wandbekleding van gerecycled hout versterken dit nog eens. Ook heel cool is het stoere beton in combinatie met de zwarte metalen en cognackleurige leren meubels. Dit doet denken aan de rauwe sfeer van de werf.

Slaapkamer van het me and all Kiel

Foto: Christian Kretschmer/JOI Design

“Het concept voor het interieur-design is op een jonge dynamische doelgroep afgestemd. Het moderne karakter wordt door het gebruik van innovatieve technologieën versterkt. Dit begint al aan de ingangsbalie, waar de geïntegreerde techniek in eerste instantie niet opvalt.” De balie is decentraal geplaatst en door de self-check-in- en -check-out-points worden wachttijden verkort. Door de gekozen werkbank-look past de balie uitstekend in de entree en komt heel natuurlijk over.

En wat is er met de gezelligheid

En waar vind je rust en gezelligheid? Dat had het team van JOI-Design zich ook afgevraagd en daarom verschillende zones in de entree gemaakt. Dat moet de onrust van de lobby wegnemen. Ook creëert het voor de gasten met hoger gelegen sofa-hoeken en hangstoelen een chillige lounge-atmosfeer midden in het Kieler havenmilieu.

Vergaderingsruimtes in het Me and All Hotel in Kiel

Foto: Christian Kretschmer/JOI Design

De aard van de locatie moet natuurlijk in het interieur terugkomen. “Niet met typische zeemanskitsch, maar met humoristische details, die je pas later opvallen. Bijvoorbeeld een reusachtige oranje krab van metaal, die uit een bloempot lijkt te kruipen.”

Alle pijlen zijn gericht op gemeenschap!

Wat zou een nieuw hotel zijn zonder een co-working-space? Niets. Wie tegenwoordig mee wil tellen, maakt een office-gevoel, zoals je je dat voorstelt bij reclamebureaus. Want, we weten allemaal, dat vooral aan biljarttafels de ideeën voor een creatieve toekomst ontstaan. Voor city- en zakelijke reizigers is er aan alles gedacht. Een grote vergadertafel of een gezellige sofa en de laptop staat nooit droog zonder stroom. Daarvoor zorgen de speciale stopcontact-systemen, die de ene keer zwevend vanaf het plafond en de andere keer verstopt in de vloer zijn te vinden.

Aan de andere kant van de lobby is dan het WOW-effect! In de bar in werf-look kun je je gedurende 24 uur per dag heerlijk terugtrekken. Er worden verschillende craftbieren geserveerd, lokale bieren en highballs. Voor de avondsnack kun je voor de beste burgers en hotdogs in de stad terecht bij de Aloha Dogs en de Grilly Idol. Gezellige zitplaatsen bij het raam en sofa-landschappen in natuurlijke aardkleuren zijn omgeven door hangende lichtinstallaties en zorgen voor een prettige sfeer, waar je het gevoel hebt op een schip te zijn.

Bar met tafel in Kiel

Foto: Christian Kretschmer/JOI Design

De bar wordt door de flexibele dj-tafel en blauwe lichtinstallatie op de muren en een glinsterende discokogel een ideale ontmoetingsplaats. Niet alleen voor hotelgasten, maar ook voor de plaatselijke bevolking.

Direct achter de WOW-bar ontdek je – pas als je goed kijkt – de trendy bibliotheek, die gelijktijdig als smokers-lounge fungeert. Hier is het echt gezellig. Betonwanden en warme houten elementen onderstrepen de mix van moderne en natuurlijke chique, terwijl de haard voor nog meer warmte zorgt.

Auswanderhaus Bremerhaven

Auswanderhaus Bremerhaven

Gezellig en nonchalant

De meeste gasten zijn in de gang op weg naar hun kamer al onder de indruk van industriële, goudglanzende lichtelementen en donkere wanden. Het hotel heeft in totaal 164 kamers, waaronder 58 superior en 106 standaard kamers, die ook in de maritieme werfstijl zijn ingericht. Grote Scandinavische houten planken achter het bed, karakteristieke zwarte metalen en kale betonnen wanden versterken deze typisch look.

Touwen met kikkers kregen als kledinghaken een nieuwe functie, de duiker naast het uitstekende boxspring-bed komt in je dromen tot leven en een zeewaterblauw wasbekken in de badkamer maken de nautische ambiance af. Vanuit de comfortabele zithoeken bij het raam kun je de kleurrijke bedrijvigheid in de haven en de Kieler Förden bekijken. Zo wordt een bezoek aan Kiel een groot succes.

Badkamer en slaapkamer met strak design in het me and all hotel in Kiel

Foto: Christian Kretschmer/JOI Design

Meer informatie over het me and all hotel in Kiel

Me and all hotel in Kiel, Kaistraße 80, 24114 Kiel, telefoon +49(0)431/36 3051 0,

JOI-Design

JOI Design is in Europa een toonaangevende binnenhuisarchitectuur- en designstudio met meer dan 35 jaar ervaring in hospitality design en meer dan 500 hotelprojecten in binnen- en buitenland. De focus ligt op de ontwikkeling van exclusieve en design-georiënteerde concepten voor de internationale hotellerie, service appartementen, designkantoren met new-work-karakter en conceptontwerpen voor de cruiseschepen-industrie.

De creatieve en multidisciplinaire teams van het binnenhuisarchitectenbureau in Duitsland en India werken met ervaren binnenhuisarchitecten. Ook architecten, ingenieurs, grafici en productdesigner behoren tot het team. Zij werken samen aan unieke en voor de huidige maatschappij relevante levensruimten voor verschillende doelgroepen. Het zijn antwoorden op de zich voortdurend veranderende behoeften van ons alledaagse leven.