Ziet er feestelijk uit en is heerlijk voor na een lange wandeling in de vrieskou. Daar word je weer warm van. Hier een recept voor een kruidige chocolademelk, die net even anders is!
Voor 4 bekers
Ingrediënten
2 kardemompeulen
2 pimentbessen
40 gr ongezoete cacaopoeder
600 ml melk
5 kaneelstokjes
100g pure chocolade (70% cacao)
50g honing
4 cl hazelnootlikeur
Bereiding
Haal de kardemomzaden uit de peulen. Maal ze grof met de piment. Roer de cacao door 100 ml melk. Meng 500 ml melk met de kardemom, piment en 1 kaneelstokje en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat de kruidenmelk ca. 10 minuten trekken. Hak de chocolade grof en roer de brokken met de aangemaakt cacao door de melk. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Voeg de honing en hazelnootlikeur toe. Breng op smaak. Giet de chocolademelk door een zeef in een beker. Decoreer met de rest van de kaneelstokjes en eventueel met chocoladerasp.
Tip:
Geklopte slagroom smaakt er natuurlijk erg lekker bij – puur of met een theelepel fijne sinaasappelrasp.