TOP
Foto: Oliver Hlavaty/shutterstock.com

Daar sta je van te kijken, hè?

Spectaculair en dichterbij dan je denkt: Voor de kersenbloesem naar Japan of sterrenkijken in een aardedonkere woestijn? Helemaal niet nodig. Dit kun je ook allemaal in Duitsland beleven!

Bloeiende kersenbomen in Bonn

In Japan trekken de bloeiende kersenbomen heel veel bewonderaars. Duitsland-reizigers kunnen daarvoor ook naar de vroegere hoofdstad Bonn rijden, want daar lokt elk jaar vanaf midden april de roze oplichtende bloesempracht in de Heerstraße. In die tijd is deze straat met de weelderigste bloesem van heel Duitsland een geliefd foto-object. Je moet er snel bij zijn, want na ongeveer twee weken zijn de bomen weer uitgebloeid.

Foto: Majonit/adobestock.com

Foto: Majonit/adobestock.com

Geiser in Andernach

Wie denkt dat geisers alleen in IJsland voorkomen, vergist zich behoorlijk. De hoogste koud water geiser ter wereld bevindt zich niet in IJsland, maar in Rijnland-Palts.  Aangedreven door vulkanisch koolstofdioxide, schiet elke twee uur een fontein van ongeveer 50 tot 60 meter de lucht in. Acht minuten lang kunnen bezoekers het spektakel bewonderen. In het nabijgelegen geiser informatiecentrum kunnen bezoekers met experimenten en interactieve tentoonstellingen het geheim van het zeldzame natuurfenomeen onthullen.

Foto: Sergey Dzyuba/ shutterstock.com

Foto: Sergey Dzyuba/ shutterstock.com

Amandelbloesem in de Palts

Behalve op Mallorca kun je de rozerode amandelbloesem ook in de Palts meemaken. Over ongeveer 77 kilometer lengte strekt het ‘Pfälzer Mandelpfad’ – de amandelroute – zich uit dwars door het wijnrankenlandschap van Bad Dürkheim tot aan Schweigen-Rechtenbach. Onderweg raken de reizigers betoverd door rozerode bloemetjes, die tot ongeveer eind april bloeien. Tijdens een bezoek aan het wijnbouwlandschap in de Palts, is het zeker de moeite waard een ommetje door de romantische wijndorpjes langs de ‘Weinstraße’ te maken.

Foto: Dominik Ketz/Bildarchiv Südliche Weinstrasse e.V.

Indian Summer in het Elbzandsteengebergte

De bladeren in de loofbomen- en gemengde bossen aan de oostkust van de USA kleuren in de herfst in krachtige rode en gele tinten. De zgn. Indian Summer trekt elk jaar veel toeristen. Een veel kortere en een minstens zo mooie reis is er een naar het Elbzandsteengebergte in het Nationalpark Sächsische Schweiz. In de herfst dompelen de bonte bladeren van de eiken en beuken het park in een felgekleurde zee van licht. Met de bizar gevormde rotsen, ravijnen en tafelbergen is het gebergte ook voor wandelaars een populaire bestemming.

Foto: Marcus Hofmann/adobestock.com

Foto: Marcus Hofmann/adobestock.com

Sterrenpark Westhavelland

Om de diepzwarte, nachtelijke hemel met zijn vele sterrenbeelden te kunnen bewonderen, is een reis naar de dunbevolkte regio in Australië of naar een Afrikaans nationaalpark niet nodig. In Duitsland is het sterrenpark Westhavelland een perfecte plek voor hobby-astronomen en mensen die gewoon naar de sterren willen kijken. Het park is speciaal aangewezen als landschap met een weidse, natuurlijke, nachtelijke hemel. Sterren en sterrenbeelden zoals de Grote Beer of de Waterslang zijn zeer goed te herkennen.

Foto: Thomas Becker

Foto: Thomas Becker

Flamingo’s in het Münsterland

Hoe de flamingo’s in het Münsterland terecht kwamen, weet niemand precies. Waarschijnlijk is het, dat de exotische vogels uit dierentuinen of privé bezit komen en op één of andere wijze de weg naar de vrijheid hebben gevonden. Het kan ook zijn, dat de dieren van de Europese soort zelfstandig uit Zuid-Spanje of Zuid-Frankrijk naar Midden-Europa zijn komen vliegen. Hoewel de dieren hier eigenlijk niet inheems zijn, voelen ze zich in het Münsterland net zo op hun gemak als hun soortgenoten op Aruba in de Caraïbische Zee. Gelukkig vormen de exotische vogels geen gevaar voor inheemse soorten en hun bestaan in de wateren van het Zwillbrocker Venn berokkent geen schade aan het gebied waarin ze leven.

Foto: Jac Janssen

Foto: Jac Janssen

Fantastisch meer in Beieren

Hier zou je je in Canada wanen! Het Eibmeer is een ongelooflijk mooi meer aan de voet van de Zugspitze en wordt gerekend tot de mooiste meren in Duitsland. Het ontstond in een kom, waarin voorheen de Isar-Loisach-Gletsjer lag en die zich langzaam met water vulde. Bovendien brak ongeveer vierduizend jaar geleden de westflank van het Zugspitz-massief af, waardoor het Eibmeer zijn vorm en ook acht eilandjes kreeg. Zijn naam heeft het meer overigens gekregen door de vele ‘Eiben’ (Taxus), die vroeger rondom het mee groeiden.

Het Eibmeer ligt op 1.000 meter hoogte en het diepste punt ligt op meer dan 32 meter. Het meer bestaat uit twee kleinere meren: het grootste is het Weitmeer en het kleinste het Untermeer, met een gezamenlijk oppervlakte van 175 hectaren. Al deze feiten laten nog helemaal niet zien, hoe mooi dit meer is! Wat dit meer zo bijzonder maakt, is vooral de kleur: Het water is niet alleen kristalhelder, maar heeft afhankelijk van het licht, een kleur, die varieert van groen tot blauw en turquoise – net als in Canada.

Foto: kasakphoto/shutterstock.com

Foto: kasakphoto/shutterstock.com