TOP
closeup woman holding phone navigation travel in city

Drie praktische apps voor een reis naar Duitsland

Of je nu snel een treinverbinding wil opzoeken, een ticket wil kopen of een overnachting wil boeken: met apps op de smartphone kun je veel makkelijker op reis! Wij laten jullie drie websites resp. apps zien, die je helpen en inspiratie opleveren op reis door Duitsland.

Lialo AppOp snipperjacht door de stad met Lialo

Geen zin in een gewone stadsrondleiding? Dan is Lialo misschien precies wat je nodig hebt! Je hoeft niet eens een app te downloaden of je ergens aan te melden, want je kunt de site gewoon heel ontspannen in je browser openen en losgaan. Hier vind je tours in de omgeving, die je in de vorm van een quiz met verschillende thema’s (bijvoorbeeld streetart of geschiedenis) door de stad leiden. Leuk voor grote en kleine liefhebbers van raadsels en om heel terloops mooie en verstopte hoeken van de stad te zien.

 

Chrono Trains AppTreinreizen met Chronotrains

Treinreizen door Duitsland zijn niet pas geliefd sinds het goedkope 9-euroticket. Want met de trein kom je snel en probleemloos op veel plekken, en onderweg kun je ook nog ontspannen en van het landschap genieten. Op de website van Chronotrains kun je heel eenvoudig op een treinstation in Duitsland en Europa klikken en zien waar je binnen een, twee, drie, vier of vijf uur met de trein kunt komen. Vanaf Köln Hauptbahnhof naar München, Hamburg of Berlijn is bijvoorbeeld geen probleem met de ICE binnen die tijd. Ook gaaf om inspiratie op te doen voor je volgende stop op je reis door Duitsland.

 

App Fair TiqRegionaal op weg met Fairtiq

Toegegeven, het tarievensysteem van het Duitse regionale vervoer is niet erg overzichtelijk. Aan de ene kant lijkt ieder transportnetwerk het weer anders te regelen, bijvoorbeeld of je je kaartje voor het instappen moet kopen of pas in de bus of de trein. Aan de andere kant is het vaak niet direct duidelijk of je vervoer op korte afstand of lange afstand nodig hebt. Als je op je reis door Duitsland veel met het openbaar vervoer reist, hebben we deze app-tip: met de app Fairtiq betaal je gewoon het traject dat je hebt gereisd met het ov. Bij het instappen start je je rit op de app, je krijgt dan een geldige QR-code als ticket, en je beëindigt je rit bij het uitstappen weer. En het beste komt nog: veel trajecten, ook met de regionale exprestrein tussen verschillende steden, zijn bij Fairtiq zelfs goedkoper dan het gewone kaartje. Wel belangrijk: je mag niet reizen met de EC/IC/ICE-treinen en je moet voor gebruik de app toestaan je locatie te delen. Helaas is de app nog niet voor heel Duitsland ontsloten, maar bijvoorbeeld in heel Noordrijn-Westfalen kun je er wel mee reizen.