TOP
Dr. Oetker
Dr. Oetker

Mini-kalter-Hund op een steeltje

Vraag niet waar de merkwaardige naam van deze lekkernij vandaan komt, want daar kun je alleen maar naar raden. Er wordt vermoed, dat deze laagjes van kaakjes met chococrème doet denken aan de ‘Hunt’, de karretjes die in de mijnen werden gebruikt.

Recept voor ongeveer 50 stuks

Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Voorbereidingstijd: ca. 60 minuten

Benodigdheden

Chocoladecrème

2 zakjes Dr. Oetker choco glazuur à 100 g

5 el slagroom

1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker

 

En verder

ongeveer 150 minikaakjes ( als die niet verkrijgbaar zijn grote met een scherp mes door midden snijden)

ca. 50 houten  satéstokjes

bakpapier

Bereiding

Kokosvet klein snijden en met chocoladeglazuur en slagroom in een pannetje op een lage temperatuur tot een gladde massa roeren. Vanillesuiker toevoegen.
1/3 Deel van de kaakjes op een met bakpapier belegd bakblik verdelen. Chocoladecrème met een (wegwerp)spuitzak, waarvan een heel klein puntje is afgeknipt, op de kaakjes spuiten, zodat die net bedekt zijn. Op elk kaakje in het midden een houten stokje leggen. Hier bovenop weer een kaakje leggen en deze ook met chococrème bespuiten en hier dan weer een kaakje op leggen. De overgebleven crème kan op de bovenste kaakjes worden verdeeld. Kaakjeslollies ongeveer 5 uur (bij voorkeur een nacht lang) in de koelkast leggen, zodat de crème goed hard wordt.

Tips

Goed gekoeld kan je deze lolly’s ongeveer 5 dagen bewaren. De kaakjeslolly’s kunnen natuurlijk ook nog versierd worden met bijvoorbeeld Disco strooidecoratie van Dr. Oetker.