TOP
Foto: Klaus-Peter Kappest
Man met kinderen op een traktoor in Familiehotel Ebbinghof in het Sauerland in Duitsland

Kindervriendelijke hotels in Duitsland

Als je met een kind, baby of tijdens de zwangerschap op vakantie wilt gaan, zul je het in deze vijf kindervriendelijke hotels in Duitsland prima naar je zin hebben.

Tekst: Ulrike Klaas

Siebenquell GesundZeitResort in het Fichtelgebergte

Nog even genieten met z’n tweetjes, ontspannen en samen uitzien naar wat komen gaat: steeds meer echtparen die in verwachting zijn, gaan in de maanden voor de geboorte nog een keertje zonder kind op vakantie. Het Siebenquell GesundZeitResort in Weißenstadt in het Fichtelgebergte leent zich daar uitstekend voor.

Vrouw met babybuik in een zwembad in Hotel Siebenquell Gesundzeit Resort in Duitsland

Foto: Siebenquell Gesundzeit Ressort

De (aanstaande) ouders die het viersterrenhotel bezoeken, verblijven in een comfortabele kamer, smullen in het Restaurant GenussAllee van de specialiteiten uit de regio en kunnen ontspannen in de thermen, bestaande uit verschillende baden met geneeskrachtig water en een mineraal drijfbad met onderwatermuziek. In het uitgebreide saunagedeelte kunnen de gasten tot rust komen in de sauna of een stoombad nemen. Daarna kunnen paren zich beiden laten masseren.

Kindervriendelijke Hotels in Duitsland: Familotel Ebbinghof in het Sauerland

Het prachtig in Schmallenberg in het Sauerland gelegen Familotel Ebbinghof wordt door een familie gerund en is buitengewoon kindervriendelijk. Er is in dit hotel gelet op alle details die voor het verblijf van kinderen noodzakelijk zijn: een kinderzekering op de Cola-tapkraan en een kindertrap bij de receptie tot aan een babybadje, babybuffet en babybadjas.

Het Familiehotel Ebbinghof in het Sauerland in de winter tijdens de avondschemering

Foto: Ebbinghof

 

Kortom, er is hier aan alles gedacht. In en bij het hotel zijn allerlei speelmogelijkheden en speelhoekjes. Kinderwagens, draagzakken en bolderwagens kunnen worden geleend. En vanzelfsprekend wordt ook aan de aanstaande moeders gedacht. Speciaal voor alle vrouwen die in verwachting zijn wordt een uitgebalanceerd voedingsprogramma aangeboden.

Kinderhotel Oberjoch in de Allgäu

Als je in het Kinderhotel Oberjoch reserveert, moet je er rekening mee houden dat je aan het eind van de vakantie een probleem hebt, omdat de kinderen niet meer naar huis willen. Thuis zullen ze van alles missen, zoals de tap voor sap en limonade die op ooghoogte is geïnstalleerd. Maar ook het karten, de bioscoop, rodelhelling, avonturenspeelplaats met echte iglo en kinderboerderij met alpaca’s, ezel en geiten. Ineens lijkt een leven zonder reuzenwaterglijbaan ondraaglijk.

Kinderen springen een zwembad in bij het Oberjach in de Duitse Alpen

Foto: 360 Grad Perspektiven/SvenPosch

Het aanbod is voor kinderen van zuigelingenleeftijd tot aan teenagers. En wat is er voor de ouders? Die vermaken zich in het wellnessgedeelte of hebben hun eigen sportprogramma in het hotel of op de skipistes. Het kinderhotel ligt op een hoogte van 1200 meter, iets boven Bad Hindelang en met een prachtig uitzicht over de Allgäu.
www.familyhotels.com

Dorfhotel Boltenhagen in Mecklenburg-Vorpommern

Hier heerst een fantastische vakantiestemming. In het Dorfhotel Boltenhagen aan de Oostzee staat je een leuke vakantie te wachten met veel plezier voor het hele gezin. In het vakantiepark Weiße Wiek staan in een rijtje aan het water de mooie witte huizen, gebouwd in de voor de Oostzee typische architectuur. De gasten logeren in gezellige appartementen, maar krijgen de service van die in een hotel.

Kinderen spelen op het gras voor Dorfhotel Boltenhagen in Mecklenburg-Voorpommeren

Foto: Atelier Busche

Vanaf het balkon kijken de bewoners direct uit over het zandstrand dat vlak in zee overgaat. De kleintjes kunnen dus in de zomer zonder gevaar in het water spelen. Gasten kunnen baby-uitrusting kosteloos uitlenen. Daarnaast staan een babybedje, kinderstoel, commode, luieremmer, babyfoon, buggy en flessenwarmer allemaal gratis ter beschikking. Ook van de kinderopvang kan zes dagen per week kosteloos gebruik worden gemaakt. Dankzij de speelplaats voor de deur en het zwembad zal geen kind zich vervelen.

Strandresort Markgrafenheide aan de Oostzee

Wat wil je met een kogelronde buik op reis doen? Precies! Frisse zeelucht opsnuiven en jezelf heerlijk laten verwennen. Het Strandresort Markgrafenheide ligt midden in de duinen aan de Oostzee aan een prachtig zandstrand en aan de rand van een dicht bos. Dit groots opgezette vakantiepark met duinhuisjes, vakantiewoningen en appartementen ligt in de buurt van de Hanzestad Rostock.

Vakantiehuisjes in strandresort Markgrafenheide aan de Duitse kust

Foto: Volocam

Er zijn twee restaurants, waarvan er één direct aan het strand ligt. Ook is er een wellnesspark met zwembad en sauna’s. In de omgeving van het resort kun je mooie strandwandelingen of fietstochten maken, al dan niet met kind of dikke buik.