Of puur of als basis voor longdrinks en cocktails: De in Noordrijn Westfalen geproduceerde Friedrichs Dry Gin is een echte aanrader. Maar proef zelf eens! Wij hebben drie verrukkelijke recepten waardoor je je kunt laten inspireren.
De intensieve noot van jeneverbes en een nuance van koriander verlenen de over koper gedistilleerde drank een heerlijk fris bloemig aroma. De gin staat bekend om deze typische Friedrich-smaak. Friedrichs Dry Gin is een product van de onderneming Schwarze und Schlicht GmbH, die al op ruim 250-jarige ervaring heeft met de verwerking van de jeneverbes. Dat is het grote verschil met de talloze gin-start-ups en daaraan heeft het jonge merk zijn tijdloze, unieke stijl te danken.
Fruitig zomerdrankje
Waarom heet de drank eigenlijk Friedrichs Dry Gin? Het antwoord is heel eenvoudig: De naam komt van Friedrich Schwarze, bedrijfsleider van Schwarze und Schlichte. Het bedrijf uit Oelde/Westfalen produceert naast deze lekkere gin trouwens ook wodka (‘Three Sixty’), advokaat (‘Hula Hoop Eierlikör’) en vele andere alcoholische dranken. Ideaal voor gezellige cocktail avonden op het terrasje!

Foto: Friedrichs Dry Gin
Friedrichs Apple Tonic
Ingrediënten:
1 el citroensap
ijsblokjes
4-6 cl Friedrichs Dry Gin
1 scheutje troebel appelsap
tonic (Fever Tree of Thomas Henry)
1 appel (bijv. Cox Orange)
Bereiding:
De appel wassen en in dunne plakjes snijden. Meteen met citroensap bedruipen. De Friedrichs Dry gin over de ijsblokjes gieten. Het appelsap toevoegen en met tonic bijvullen. Met een schijfje appel versierd serveren.

Foto: Friedrichs Dry Gin
Old German Berry Sour
Ingrediënten:
5 cl Friedrichs Dry Gin
3 cl citroensap
2 cl frambozensiroop
1 eiwit
1 sinaasappelschil
1 takje tijm
frambozen
Bereiding:
Friedrichs Dry Gin, citroensap, frambozensiroop en het eiwit goed vermengen. Alle ingrediënten met een shaker mixen. Met tijm, sinaasappelschil en frambozen versieren.

Foto: Friedrichs Dry Gin
Friedrichs Mule
Ingrediënten:
4-6 cl Friedrichs Dry Gin
limoensap
ginger beer
ijsblokjes
1 rozemarijn takje
Bereiding:
Friedrichs Dry Gin over de ijsblokjes in een glas gieten. Limoensap toevoegen en met ginger beer bijvullen. Met een rozemarijn takje versieren.