Actief

LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE Oberhausen nieuwe interactieve tentoonstellingen geopend

Kleine ontdekkers creëren hun eigen droomstad of supervis LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen is een nieuw indoor speelgedeelte rijker: LEGO City Builder. Hier kunnen LEGO-fanaten zelf de stad van hun dromen bouwen. In de grote speelhal zijn twee LEGO-steden verrezen, die kleine architecten kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld zandkastelen, brandweerauto’s en bruggen. In het naastgelegen SEA LIFE laten supervissen zien over welke superkrachten ze beschikken. In de grote hal van het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen, 45 minuten rijden vanaf Venlo, zijn twee speeltafels met grote LEGO bouwwerken geplaatst: een stad met wolkenkrabbers van LEGO City en de badplaats Heartlake City…
meer ...

Langs riesling, Romeinen en sprookjes op twee wielen

Volg al fietsend de loop van beroemde rivieren in Duitsland en geniet al van het afwisselende en interessante cultuurlandschap. Ga mee op de pedalen langs Romeinse geschiedenis, de sprookjes van Grimm, industrieel erfgoed en middeleeuwse ridderkastelen.
meer ...

Wandelen over het Gottesackerplateau

Aan beide zijden van het beroemde Kleinwalsertal, reiken de pieken, toppen en kammen van de Allgäuer Alpen tot hoog in de hemel: Nebelhorn, Hochvogel, Mädelegabel, Hohes Licht – stuk voor stuk majestueuze bergen. Hier op de helling loopt een glibberig pad tussen de bergdennen en de ruige jeneverbessen naar boven. Links, verder omhoog, troont het scheve, grijze blok als een onverstoorbare wegwijzer. Het Gottesackerplateau, het doel van deze reis, ligt vijftien kilometer ten zuidwesten van Oberstorf tegen de grens met Oostenrijk.
meer ...

Ducati uitproberen op de Sachsenring

Motorrijden heeft in Saksen een lange traditie. Al aan het begin van de  20e eeuw werden in deze regio motorwedstrijden georganiseerd.  Renbanen zoals we die tegenwoordig kennen waren er destijds nog niet;  voor de wedstrijden werden er stukken van de openbare  wegen afgezet.
meer ...

Een dag wandelen op de Kahle Asten

De topografie van het noorden van Duitsland beperkt zich eigenlijk tot vlaktes en heuvels.. ‘Echte bergen’ vindt de toerist daar niet. De eerste noemenswaardige hoogte is de Harz.  naar.Midden-Duitsland met de Brocken, een echt indrukwekkende berg. Maar ook verder in het Sauerland, kun je (bijna) alpine indrukken met adembenemende. vergezichten beleven op de daar bekendste top, de Kahlen Asten.
meer ...

Paderborner Land Route

In 6 etappes fiets je de 252 kilometer lange Paderborner Land Route. De populaire fietsroute verbindt talrijke cultuurhistorische highlights in de regio, zoals de Wewelsburg en Slot Neuhaus. Stap zeker even af in Paderborn en bezoek het Heinz Nixdorf MuseumsForum, het grootste computermuseum ter wereld. Geen naam is zo verbonden met de opbouw van de Duitse computerindustrie als die van Heinz Nixdorf. Als Duitse Steve Jobs was hij in de jaren 60 en 70 de belichaming van het Wirtschaftswunder.
meer ...

Duitsland op twee wielen

Een mountainbiketour onder de grond, een sprookjesroute of fietsen door de industrie – Duitsland beschikt over mooie en bijzondere fietsroutes. Acht verschillende tochten – voor ontspannen pedaalridders of voor ambitieuze wielrenners. Tekst: Ulrike Klaas De populairste: de Elbefietsroute – 840 kilometer - Hij is de onovertroffen winnaar onder de Duitse fietsroutes. De Elbefietsroute werd voor de negende keer op rij door de Allgemeinen Deutschen Fahrrad-Club (ADFC) tot de populairste fietsroute van Duitsland gekozen.
meer ...

Chiemgau - Mindful op wintersport

Luidruchtig après-skifeestgedruis zul je hier niet snel tegenkomen. Wintersport in de Zuid-Beierse Chiemgau betekent rust, ruimte en respect voor de natuur en je medewintersporters. Of je nu gaat langlaufen, sneeuwschoenwandelen of skiën, de idyllische omgeving en de allesoverheersende stilte zorgen voor een instant gevoel van ontspanning. Het sneeuwzekere gebied beschikt over perfect geprepareerde pistes, langlaufloipes en winterwandelpaden.
meer ...
Diesen RSS-Feed abonnieren