TOP
Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

Wandeltip van april: Rengsdorf in het Wiedtal

In deze rubriek stellen we elke maand een gebied voor, waarnaartoe je een heerlijke wandelvakantie kunt plannen. Dit keer presenteren we het Wiedtal bij het kuuroord Rengsdorf.

Volop genieten in het natuurpark Rijn-Westerwald

Dit is een geweldige belevenis: Als je op het uitzicht plateau van het Roßbacher Häubchen bent aangekomen, openbaart zich een fascinerend uitzicht over het weidse groen dal van de Wied. Met een overbrugging van 350 hoogtemeters, vraagt de beklimming van de beboste vulkaankegel geen extreme sportieve inspanningen. Eenmaal boven aangekomen op de afgeplatte top heb jij rondom een fantastisch uitzicht. Beneden slingert de Wied dwars door het natuurpark Rijn-Westerwald.

Hier ligt verstopt tussen Bonn en Koblenz een kleinood voor natuurvrienden, wandelaars en voor vakantiegangers die rust zoeken. In het dal van de Wied, in de romantische zijdalen en rondom het kuuroord Rengsdorf vind je meerdere gecertificeerde wandelwegen, die naar de bergen van het Westerwald leiden. Smalle paadjes op de oever van de rivier en korte rondlopende routes zijn geschikt voor recreatieve wandelaars, maar ook voor gezinnen met kinderen.

Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

Wandelen om je hoofd vrij te krijgen

De Klosterweg van Rengsdorf naar Waldbreitbach werd door het Duitse Wandelinstituut opnieuw tot premiumwandelroute benoemd. De route verbindt de RijnSteig over een lengte van 18 kilometer met de WesterwaldSteig. Onder het motto ‚ÄėWandern f√ľr die Seele‚Äô vind je rust en afleiding in de natuur en in de kloosters, kerken en kapellen langs de route.

Voor kortere wandeltochten bevinden zich langs de oever van de Wied mooie paden en plaatsen waar je kunt uitrusten en naar het kabbelende water kunt luisteren om zo de drukte van thuis te vergeten. Gestressede stedelingen die ontspannen en afleiden moeten leren, zullen bij het ‚Äėbosbaden‚Äô de geneeskrachtige werking van de onaangetaste natuur met alle zintuigen voelen.

Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

Kindervriendelijke themawandelingen

Speciaal voor gezinnen zijn er rondom Rengsdorf drie avontuurlijke kabouterroutes: Over een afstand van twee tot vier kilometer kunnen de kinderen op de routes ‚ÄėWasserspa√ü und Wildgehege‚Äô, ‚ÄėFledermaus im Laubachtal‚Äô en ‚ÄėApfelweg am Kr√§utergarten‚Äô speels de natuur ontdekken. En op het eind zoekt het hele gezin hongerig en dorstig, maar vol van nieuwe belevenissen, een gezellig restaurant op. De streekgerechten uit het Westerwald en het Rijndal maken het genot van alle zintuigen compleet.

Foto: Touristik Verband Wiedtal/Andreas Pacek

Meer informatie op deze website.