TOP
Foto: Felix Knopp
De Stachelhardt aan de rivier Sieg bij het plaatsje Ruppichteroth in Duitsland

Wandelparadijs Naturregion Sieg

Een vakantie in de ‘Naturregion Sieg’ is ontspanning puur. In dit recreatiegebied in de directe omgeving van Keulen en Bonn vind je een uitstekend netwerk van wandelwegen. Overal ben je echter midden in de prachtige natuur!

‘Natursteig Sieg’ – 200 kilometer wandelgenot

Wandelen van station naar station

Gewoon eropuit trekken en de alledaagse beslommeringen achter je laten. Deze lange-afstandsroute in de deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat over authentieke paden en wegen door het schilderachtige dal van de Sieg en over de omliggende heuvels. Alle 14 etappes van de Natursteig Sieg starten op een treinstation. De etappes, die tussen de 11 en 25 kilometers lang zijn, liggen in een landschap vol bijzonderheden. Soms loopt de route langs indrukwekkende natuurmonumenten, dan weer via rotsachtige passages over verlaten hoogvlaktes. Je loopt langs de Sieg of een van de beken, passeert ruïnes van burchten maar doorkruist ook meerdere vakwerkdorpjes.

Panoramaopname van de wandelregio Sieg in Duitsland met eerst de rivier en daarna de heuvels

Foto: Karl Ludwig Raab

‘Erlebniswege Sieg’: Een wandelparadijs voor iedereen

Ontdek via 25 rondlopende wandelwegen de schatten in deze streek. De afwisselende, soms eenvoudige maar ook wat pittigere rondlopende wandelwegen, gaan door de mooiste landschappen van de Naturregion Sieg. Onderweg ontdek je bijvoorbeeld kerken, kloosters en curiositeiten. De diverse cafés en restaurants die je tevens weer tegenkomt, maken het avontuur nog mooier.

Meer Informatie over de Naturregion Sieg

Het gebied is ondermeer vanaf Keulen en vanaf Bonn eenvoudig met de trein bereikbaar. Door in Keulen over te stappen, kom je echter ook vanaf Nederland heel simpel met de Intercity Express naar het wandelgebied.

Naturregion Sieg Schönecker Weg 3, 51570 Windeck, Tel. +49(0) 2292/9562023, info@naturregion-sieg.de.