TOP
Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

Wandel- en fietsland Horn-Bad Meinberg – een romantisch en veelzijdig middelgebergte

Wandelend door het landschap van het weidse, glooiende middelgebergte voel je de warme zomerwind op je huid. Je laat je betoveren door de roodbruine herfsttinten van de bossen, je komt tot rust in de warmte na een winterse wandeling of je beleeft de opbloeiende lentepracht met zijn frisse kleuren… dat alles kun je in Horn-Bad Meinberg meemaken.

Horn-Bad Meinberg, gelegen aan de voet van het Teutoburger Woud en het Eggegebergte, geldt als een van de mooiste aaneengesloten bossen die de Duitse middelgebergten te bieden hebben. De gecertificeerde wandelroutes zoals de Hermannshöhen, de Lippische pelgrimsroute, de Velmerstot-Route of de Leistruper-bosroute gaan alle langs de beroemde Externsteine. Deze rotsformatie staat aan het water, waar je even kunt uitrusten en je voeten kunt laten afkoelen. Bovenop de Velmerstot heb je een prachtig vergezicht over het moeras. Tijdens een wandeling kun je ver weg van de drukte van alledag tot rust komen midden in de natuur.

Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

De omgeving leent zich ook uitstekend voor een fietstocht. En met een e-bike is het natuurlijk helemaal mooi om de schitterende heuvels en dalen te bedwingen. Het wegennetwerk is goed uitgebouwd. Enkele bekende routes in de omgeving zijn de Fürstenroute Lippe, de Römer-Lippe-Route, de Europafietsroute R1 en nog vele andere. 

Wie op ontdekkingsreis gaat, kan zich daarbij door de natuur en cultuur laten overweldigen en doet tegelijkertijd iets voor de gezondheid door middel van lichaamsbeweging en mentale coördinatietraining. Het aanbod van verschillende sporten is zo groot dat er zeker een bij is die je bevalt. Je zult bemerken hoe je inspanningen voor een gevoel van welzijn en tevredenheid zorgen.

Foto: Tourismus NRW e.V. / Teutoburger Wald

In het staatsbad Meinberg, in de wijk Bad Meinberg, is er volop gelegenheid om gebruik te maken van het diverse wellness-aanbod. In het badhuis kun je zwemmen in thermaal mineraalwater, dat tegen stress werkt. In de Yoga Vidya, de grootste yoga-community buiten India, worden talloze yoga- en ayurvedabehandelingen aangeboden.

Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

Tip

De toeristische buslijn 792 verbindt verschillende bezienswaardigheden in de regio, zodat je de omgeving optimaal kunt ontdekken. Een handig hulpmiddel waarmee je wandel- of fietstochten of andere sightseeingtoeren kunt plannen is de TEUTO_Navigator, een interactieve kaart, die via deze link kan worden gedownload.

Info

Tourist-Information Horn-Bad Meinberg
Parkstr. 10
32805 Horn-Bad Meinberg
Telefoon: +49(0)5234/20597-0
info@hornbadmeinberg.de