TOP
Foto: Bad Füssing

Grauwe herfst, koude winter? Optimaal vakantie- en kuurweer in Bad Füssing!

Bij somber herfstweer en ijs en sneeuw in de winter begint het hoogseizoen in de thermen van Bad Füssing. Het weldadig warme, geneeskrachtige water in het populairste thermenlandschap van Duitsland garandeert uitstekende kuuromstandigheden, zelfs bij strenge vorst en in de openlucht.

Maar liefst 93% van alle vakantiegangers in Bad Füssing bestaat uit stamgasten en deze ‘Bad-Füssing-insiders’ weten het allang: de herfst en winter zijn de beste perioden om heerlijk in het warme water van de thermen van Bad Füssing te ontspannen en daarbij ook nog wat voor de gezondheid te doen. Behalve een bad in de thermen is ook fietsen in de herfst een geliefde vakantiebezigheid van de gezondheids- en actief-vakantiegangers in Bad Füssing. In de winter biedt een 460 kilometer lang en perfect aangelegd netwerk van wandelwegen alle mogelijkheden voor wandelingen langs idyllische rivieroevers en door bossen en beschermde natuurgebieden.

Een bijzondere weldaad voor de gasten is de combinatie van lichamelijke inspanningen en een thermaal bad: “Bij het fietsen of wandelen wordt eerst je stofwisseling geactiveerd, terwijl je daarna in het aangename thermale water heerlijk ontspant; dit is een medicijn dat helpt tegen alledaagse stress en bovendien een balsem is voor de spieren en gewrichten”, legt Bad Füssings kuurdirecteur Rudolf Weinberger uit.

Foto: Bad Füssing

Evenementenaanbod op het niveau van een grote stad

Ook op ander gebied hoef je je in Bad Füssing in de herfst of winter niet te vervelen: meer dan 2.200 evenementen per jaar zorgen ervoor dat er altijd voldoende afleiding is. Vaak is de toegang zelfs gratis, net als het gebruik van de bus ter plaatse en vele van de aangeboden gezondheidscursussen en vrijetijdsactiviteiten.

In Bad Füssing worden de gasten bovendien verwend met zo’n 1.000 wellness-eilanden. Heel spectaculair is het Saunahof, een mega-saunawereld die geïntegreerd is in een historische Neder-Beierse carréboerderij. Deze premiumsauna werd kortgeleden voor de tweede keer door de Duitse Saunabond met vijf sterren bekroond.

Foto: Bad Füssing

De kuur- en gastenservice van Bad Füssing biedt vakantiegangers die hier voor een kuur en hun gezondheid komen in de herfst gratis fietstochten aan, onder begeleiding van een gids.

Hoteliers bieden speciale attractieve ‘Radl-Kur’-arrangementen aan, zoals de ‘Radlwoche’, bestaande uit 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer-appartement met ontbijt, inclusief 4 toegangskaarten voor de thermen, deelname aan begeleide fietstochten, een fietskaart en lunchpakket voor onderweg (vanaf € 282 per persoon).

Foto: Bad Füssing

Info

Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Rathausstraße 8

94072 Bad Füssing

Telefoon +49 (0)8531/975-580

www.badfuessing.com/nl

tourismus@badfuessing.de