Bonn bloeit

Ongeveer 2 weken per jaar is de ‘Altstadt’ van Bonn (de oude wijk vlak naast het bekende centrum) toeristische trekpleister. In de Heerstraße en de Breite Straße kunnen de bewoners met de auto nauwelijks hun huizen bereiken omdat de straat letterlijk wordt overlopen door honderden toeristen.

Bloeiende Japanse kers in Bonn Bloeiende Japanse kers in Bonn

Vooral heel veel Chinese toeristen lopen fotograferend midden op straat. Nog even poseren voor de obelisk met natuurlijk op de achtergrond een zee van rose bloesem van de Japanse kers. Overigens is dit gedeelte van Bonn met haar statige huizen en talrijke kleine restaurantjes met specialiteiten uit alle delen van de wereld en de bijzondere, individuele kleine winkeltjes de moeite waard om eens door te lopen. Ook buiten de bloeitijd van de Japanse kers!

Vroegere regeringsstad

Bonn is sowieso een stad die rijk is aan cultuur en door zijn  vroegere verleden als regeringsstad van Duitsland nog steeds een voorname, statige uitstraling heeft. Het centrum is vrij compact en overzichtelijk en direct buiten het centrum kun je heerlijk wandelen in de Rheinaue of gewoon langs de Rijn.

 

Informatie: www.bonn.de Op deze website www.kirschbluete-bonn.de is een blog, waar je kunt zien hoe ver de bloei is.

Naar boven