TOP
Foto: Stephan Boehm

Oberaudorf – vakantie in de bergen

Plezier voor het hele gezin: wandelen, fietsen, skiën, rodelen.

Of je nu eerder een zomer- of een wintertype bent, liever de natuur ontdekt of tot jezelf wilt komen, Oberaudorf heeft voor iedereen een passende vakantiebelevenis. Wie naar Oberaudorf in de Ober Beierse Alpen komt, kan op het gebied van sportieve activiteiten, familie-avontuur en tochten om gewoon te genieten in elk jaargetijde een hoop beleven: wandelen en fietsen in de zomer met onvergetelijke panorama’s op de bergtoppen of rodelen, skiën en langlaufen in de Beierse winter.

Foto: Tourist-Information Oberaudorf

Wandelparadijs

De bergen van Oberaudorf zorgen ervoor dat je bij mooie wandelingen je gedachten de vrije loop kunt laten en van de beslommeringen van het dagelijkse leven afstand kunt nemen. Prachtige almlandschappen en fantastische vergezichten in de centrale Alpen zorgen voor mooie uren met actieve ontspanning. Van juni tot oktober kunnen bezoekers bovendien deelnemen aan wandelingen onder begeleiding van een gids en onbekommerd van het natuurschoon genieten. Een tip voor de zomer: een bezoek aan de eerste bergwandelschool van Duitsland in Oberaudorf. Deze school laat je zien hoe je op een veilige manier de bergen beklimt. Boekingen en meer informatie zijn te vinden op de website.

Foto: Hans Osterauer

Hocheck, een berg vol avontuur met een sprookjesroute, zomerrodelbaan en een bosklimpark

Een comfortabele vierpersoonsstoeltjeslift brengt de gasten vanuit het centrum van Oberaudorf naar boven op de Hocheck. Hier is het startpunt van meerdere wandelroutes met fenomenale uitzichten. Onderweg zijn er steeds weer gelegenheden om iets te eten of drinken.

Vanaf het middelste station vertrekt een 1.100 meter lange, officieel gekeurde zomerrodelbaan met een 360 graden-superbocht. Een andere bijzondere attractie is de ‘Flying Fox’. Hiermee kunnen waaghalzen met een snelheid van 80 km/u aan een bijna 700 meter lange staalkabel het dal in ‘vliegen’.

Over wankele houten bruggetjes, wippen, netten, vrij hangende boomstammen en touwen kunnen jong én oud over verschillende barrières klauteren. Voor kinderen vanaf 6 jaar is het parcours laag bij de grond, terwijl voor jeugdigen en volwassenen het parcours zich op een hoogte van 10 meter bevindt. Het klimpark is een avontuur voor iedereen.

Foto: Tourist-Information

Skiparadijs en rodelpret

De beide skigebieden van Hocheck en Sudelfeld garanderen skipret voor het hele gezin. Aan de Hocheck vindt speciaal voor nachtbrakers viermaal per week het zgn. ‘Flutlicht-skifahren’ plaats, waarbij de pistes extra geprepareerd zijn en ’s avonds worden verlicht door kunstlicht. In de omgeving zijn er nog andere skigebieden die de moeite van het ontdekken waard zijn. Rodelaars komen hier ook aan trekken. Zij kunnen genieten van de verlichte en door officiële instanties gecontroleerde winterrodelbaan op de Hocheck en de avontuurlijke natuurrodelbaan van de Brünnstein, een van de langste in Duitsland.

Foto: Tourist-Information Oberaudorf

Info

Tourist-Information Oberaudorf

Kufsteiner Str. 6 | 83080 Oberaudorf

Telefoon +49(0)8033/30120

info@oberaudorf.de