Natuur

Landesgartenschau Bad Iburg

Bezoekers van het tuinevenement Niedersächsische Landesgartenschau (LaGa) kunnen nog tot en met 14 oktober genieten van een veelzijdig, inspirerend park rond het eeuwenoude kasteel van Bad Iburg.
meer ...

De groene Hunsrück

Het moet niet altijd de Eifel of het Sauerland zijn. De Hunsrück in de deelstaat Rijnland-Palts is de ideale regio om ver weg van alle toeristische drukte in een groene omgeving te kunnen ontspannen, wandelen en lekker eten. Een mooie afwisseling van de dagelijkse stress.
meer ...

Dikkerdjes met een donzige vacht

Deze familie gaat Frank Gutzke in het bijzonder aan het hart: “De kleine kwam op 24 december ter wereld. Meestal worden de puppy’s na de geboorte door de moeders van de stieren afgeschermd. Maar in dit geval kwam de oude uit het water en begroette zijn vrouwtje met zijn neus tegen haar neus. Het zag er bijna uit alsof ze elkaar kusten. Sindsdien liggen ze hier gedrieën heel intiem bij elkaar.” De door het weer getekende noorderling die in het echte leven met pensioen is, houdt nu al meer dan drie weken de wacht op Düne, het zandeilandje vlak voor…
meer ...

Visjes voor Pelle

Honger hebben Pelle en zijn maatjes niet echt. Niet meer dan zeven of acht van de dertig humboldtpinguïns zijn uit hun rots-onderkomen naar voren komen waggelen om in het water te duiken als de dierenverzorgster er de eerste visjes ingooit. Als kleine torpedo’s schieten de dertig tot veertig centimeter grote vogels over en onder elkaar langs en snappen razendsnel een paar zilveren visjes.
meer ...

De grote stille Rostocker Heide

Het is een zonnige middag in juli en toch ziet het lange strand ten oosten van de Hanzestad Rostock eruit alsof het net is leeggeveegd. In de verste verte geen mens te zien – behalve Wilfried Steinmüller die, gehuld in een wijde anorak, door het fijne zand stapt. “Daar ligt het, direct voor ons”, brult hij dwars tegen de storm in en wijst op een met fris groen gras en struiken begroeide heuvel. Dat is dus de ‘hohe Sung’, de ‘hohe Schnautze’, één van de mooiste plaatsen op de Rostocker Heide, het grootste aaneengesloten kustenbos van Duitsland.
meer ...

Ongerepte natuur in Noordrijn-Westfalen

Daar, waar de natuur in Noordrijn-Westfalen nog onberoerd is, gaat het er wild aan toe: je kunt er flamingo’s vrij rond zien lopen, wisenten ontdekken of wilde paarden. Naast de fauna heeft ook de flora prachtige verrassingen in petto.
meer ...

Zomerse uitstapjes in de grensregio

Het Nederlands-Duitse grensgebied heeft een verscheidenheid aan excursiemogelijkheden te bieden. Ga op ontdekkingstocht naar de mooiste tuinen en kastelen in de regio, bezoek spannende attracties voor het hele gezin of beleef de fascine­rende musea aan beide zijden van de grens.
meer ...

Slingerend in het landschap

Als er wordt gesproken over Duitse rivieren, dan denken de meeste. mensen onwillekeurig aan de Rijn, een van de langste stromen van Europa.. Veel bevaren verkeersader met aan beide oevers drukke autowegen en eindeloze treincolonnes, die dag en nacht over de rails denderen. Aan de Midden-Moezel vind je dit ook allemaal, maar op veel kleinere schaal. Voor rustzoekers heeft. dit een enorm voordeel: stilte en ontspanning.Tekst: Dieter Klaas.
meer ...

Het Zwarte Woud voor beginnelingen

Met negen plaatsen en ruim 15.000 inwoners is Baiersbronn het toeristische middelpunt van het hoge Zwarte Woud. Het eerste wat hem in de kamer opvalt is de reusachtige draaibare televisie. Nee toch, net aangekomen en nu begin ik me al te ergeren.
meer ...
Diesen RSS-Feed abonnieren