TOP
Foto: Lukas Hoppe

Münster, oud en betoverend, jong en spannend

Waarom Münster als één van de ‘Historic Highlights of Germany’ wordt gezien, blijkt o.a. uit het historische raadhuis, de koopmans- huizen aan de Prinzipalmarkt, de machtige St. Paulusdom en het barokke kasteel.

Aan de andere kant is het verrassend hoe jong de meer dan 1200 jaar oude stad is. Voor de bruisende sfeer en ‘vers bloed’ zorgen de 60.000 studenten. Overal in de stad duiken verrassende contrasten op. Barokke bouwkunst naast hedendaagse architectuur. Stijlvol winkelen onder de arcaden, en boerenproducten op een van de mooiste weekmarkten in Europa.

Foto: Ralf Emmerich

Het is een fascinerende mix die Münster zo charmant maakt. Even fascinerend is het culturele spectrum in de stad. De historische binnenstad en het kasteel vormen een prachtig podium voor het traditionele Hansemahl of Museumsfest Schauraum, voor paardensport en top-gastronomie tot en met de Sparkassen Münsterland Giro of de Volksbank Münster Marathon.

Wie even wil uitblazen, vindt overal groene plekjes die vooral met de fiets goed bereikbaar zijn. Niet voor niets is Münster de ‘Duitse fiets-hoofdstad’. Tijd om even na te denken in de Schlossgarten, langs de Promenade of aan de Aasee. Vanavond naar de opening in de Kunsthalle? Een Altbier bij de Kiepenkerl? Of liever een cocktail bij de haven? Misschien nog een dagje langer blijven? Of weer gauw terugkomen?

Foto: fjnasch

Meer info voor je weekendje weg in Münster vind je hier.

Topevenementen Münster 2019

Flurstücke (20 t/m 23 juni)

performancefestival met allerlei optredens overal inde stad

 

Aaseeserenaden (5 t/m 7 juli)

met concerten van het Sinfonieorchester Münster, het WDR Rundfunkorchester en de Musikschule

 

Münster Mittendrin (16 t/m 18 augustus)

de binnenstad wordt één groot feest met allerlei bezigheden voor mensen van alle leeftijden

 

Stadtfest Schauraum (5 t/m 7 september)

het Festival van Musea en Galerijen