TOP
Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

Horn-Bad Meinberg – ontmoetingen met spectaculaire natuurtaferelen

‘Haal het doek maar op’ – zo luidt het motto als dagjesmensen en vakantiegangers rondom Horn-Bad Meinberg onderweg zijn. Op de unieke wandel- en fietsroutes –ook de Europafietsroute R1 komt hier voorbij – kom je langs spectaculaire natuurtaferelen, zoals de Externsteine.

Als je vanuit Horn-Bad Meinberg, de stad waartoe de kuuroorden Bad Meinberg en Holzhausen-Externsteine behoren, op ontdekking gaat, zul je al snel merken: de natuur heeft hier aan de voet van het Teutoburgerwoud unieke decors gecreëerd, waarin ze zelf de belangrijkste acteur is. Wandel- en fietstochten die je individueel of met een gids onderneemt, voeren je langs deze plaatsen en maken ze tastbaar. Zo kom je bijvoorbeeld vanuit Horn-Bad Meinberg via de Europafietsroute R1 door romantische bossen bij het UNESCO werelderfgoed Schloss Corvey in Höxter.

Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

Naar de toppen van het Eggegebergte

Wandelliefhebbers kunnen de sporen van Romeinen en ridders volgen. Je wandelt deels over oude handelsroutes langs de wereldberoemde Externsteine. Elk jaar komen een half miljoen mensen uit alle delen van de wereld speciaal hierheen om de rotsen te aanschouwen. Ook de negende etappe van de ‘Herrmannsweg’ komt hier langs. Sommige wandelaars vinden dit de mooiste wandeling.

Tot een hoogte van 50 meter steken de historische rotsformaties van zandsteen de hemel in. Wandelgids Adolf Nagel kent de plek al sinds zijn jeugd. Hij neemt mensen die geïnteresseerd zijn mee op ontdekkingsreis naar de stenen, die hem een bijzondere kracht geven. De Velmerstot, de hoogste berg van het Eggegebergte is eveneens een bezoek waard.

Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

Deze berg met een dubbele top is vanaf de Externsteine door het Silberbachdal te bereiken. Wandelaars treffen op de Lippische Velmerstot, de noordelijkste van de tweelingsbergen, rotsspleten en heidelandschap aan. De andere top, de Preußische Velmerstot, is met 468 meter de hoogste van het Eggegebergte. Bovenop bevindt zich de Eggetoren, waarvandaan je uitkijkt over nog meer natuurschatten, zoals het Steinheimerbekken.

Overigens is er nog een ander soort podium in Bad Meinberg. In de openlucht- ‘muziekmossel’ in het historische kuurpark treden in de zomer talrijke nationale en internationale kunstenaars op – een aanrader en een waar genot om naar te luisteren.

Foto: GesUndTourismus Horn-Bad Meinberg GmbH

evenementen

Ute Lemper live 26 juli 2019

Servus Peter open air 10 augustus 2019

Boerenmarkt 19 – 20 oktober 2019

info

GesUndTourismus

Horn-Bad Meinberg GmbH Parkstraße 10

32805 Horn-Bad Meinberg

Telefoon +49(0)5234/20597-0 of -10

info@hornbadmeinberg.de