TOP
Foto: Sabine Lubenow/Lookphotos/LOOK

German Summer Cities

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Kom dan in het weekend van 14 t/m 16 juni naar het German Summer Cities-festival in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Tijdens het programma vol culturele, culinaire en muzikale hoogtepunten kun je alvast volop van de bruisende sfeer in de Duitse steden genieten. Doe inspiratie op voor een zomerse stedentrip en beleef Duitsland van zijn zonnigste kant!

Prachtige voorproefjes

Proef op vrijdag heerlijke Duitse wijnen en leer meer over de verschillende wijnregio’s. Geniet ook van allerlei andere Duitse specialiteiten. Of kom zaterdag verschillende Duitse bieren proeven met deskundig advies van de eerste Duitse biersommelier met een driesterrendiploma.

 

Luister naar de muziek van een Duits-Nederlands jazzensemble met leden van de Bundesjugendjazzorchester en het Nederlands Jeugd Jazz Orkest. En laat je zaterdagavond  entertainen door cabaretster Sven Ratzke. Bezoek de Bauhausexpositie en krijg alvast een prachtig voorproefje van het Bauhaus-erfgoed in de stad Weimar en de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Laat je ontroeren door de film ‚ÄėWerk ohne Autor‚Äô tijdens de openluchtvertoning in de tuin. Dit historische drama van de regisseur van ‘Das Leben Der Anderen’ vertelt het verhaal van een jonge kunstenaar die vanuit de DDR naar de West-Duitse stad D√ľsseldorf vlucht.¬†Bezoek tijdens het German Summer Cities-festival ook vooral het Travel Caf√© en ontdek zowel de topbestemmingen als de mooiste verborgen adressen in Duitsland.

Dresden

Zo kun je in Dresden in Saksen prachtige barokke gebouwen als het Zwinger Paleis en de Frauenkirche bewonderen. De ‘F√ľrstenzug’ is een 101 meter lange muurschildering bij het koninklijke paleis Stallhof en bestaat uit meer dan 24.000 tegels van Meissenerporselein. Niet voor niets wordt Dresden ook wel ‚ÄúFlorence aan de Elbe‚ÄĚ genoemd. Tip: huur een fiets een ontdek de bijzondere kanten van deze stad vanaf je tweewieler voor dubbel plezier!

Foto: Dresden Marketing GmbH/Frederik Schrader

Noordrijn-Westfalen

Van de metropolen aan de Rijn tot aan M√ľnster, Aken en Wuppertal: het westen biedt van alles om te ontdekken tijdens een inspirerende stedentrip. Bezichtig moderne architectuur in Stadthafen M√ľnster of Utopia-Stad¬†in Wuppertal. Struin door exclusieve winkelstraten in het Belgisches Viertel in Keulen. En bewonder de prachtige oude stadscentra als die van de keizerstad Aken of de historische stad Bielefeld. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid en wordt verast door de internationale verscheidenheid van dit unieke stedelijke landschap in Noordrijn-Westfalen.

Foto: Tourismus NRW e.V.

Th√ľringen

Honderd jaar geleden werd in Weimar (Th√ľringen) de revolutionaire kunstacademie Bauhaus opgericht en hier ontstond de meest invloedrijke kunst-, design-, en architectuurstroming van de twintigste eeuw. Bezoek dit legendarische schoolgebouw en de allereerste Bauhauswoning ‚Äď beide UNESCO Werelderfgoed – tijdens een Bauhausrondleiding door een deskundige gids. Voor kunst‚Äď en architectuurliefhebbers is het splinternieuwe Bauhausmuseum Weimar ook absoluut een aanrader. Verder vind je in Weimar met zijn prachtige parklandschapen veel gezellige caf√©s en restaurants, dus het is een heerlijke bestemming voor een stedentrip!¬†

Foto: Th√ľringer Tourismus GmbH/ Gregor Lengler

Autostadt in Wolfsburg

Voor de echte autoliefhebber is Autostadt in Wolfsburg een absolute droombestemming. Verspreid door het themapark staan verschillende paviljoens met modellen en prototypes van onder meer Volkswagen. In het ‘ZeitHaus’ worden 250 mijlpalen in de automobielgeschiedenis uitgelicht. Ook de toekomst van de mobiliteit komt aan bod in interactieve tentoonstellingen. Vergeet niet om ook een blik op de glazen toren te werpen, waar 800 auto‚Äôs staan gestald tot ze worden afgeleverd. Zelf kun je ook achter het stuur kruipen om tijdens een off-roadrit langs allerlei obstakels te navigeren of een rondje te racen in een professionele simulator. Tijdens het Autostadt Summer Festival van 19 juli t/m 1 september zijn er speciale evenementen voor het hele gezin.

Foto: Francesco Carovillano