TOP
Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Stimulerend ‘thermenfietsen’ versterkt het immuunsysteem en ontspant

Fietsen in en rond Bad Füssing is de beste kuur om het afweersysteem op te bouwen en op krachten te komen. Europa’s meest bezochte kuuroord biedt zijn gasten juist in deze tijd een fantastische omgeving voor ontspannende fietstochten in combinatie met een weldadig bad in het legendarische geneeskrachtige water van Bad Füssing.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Het landschap rondom Bad Füssing leent zich ideaal om fietstochten te maken. De goed bewegwijzerde routes doorkruisen idyllische rivierbeemden, bossen en beschermd natuurgebied in een overwegend vlak landschap.

De gasten hebben de beschikking over 2.500 huurfietsen, meer dan 460 uitstekend aangelegde fietspaden en korte verbindingen naar de populairste Duitse langeafstandfietsroutes. Vanuit Bad Füssing zijn diverse langeafstandsfietsroutes goed bereikbaar, bijvoorbeeld de bekende Inntalradweg, de Römerradweg of de zeer geliefde Donau-Radweg van Regensburg naar Wenen.

Fietspaden van super kwaliteit

Van eind maart tot oktober worden drie keer per week begeleide fietstochten voor de gasten georganiseerd door de plaatselijke kuur- en gastenservice. Een actueel onderzoek van het toeristische onderzoekbureau CENTOURIS bevestigt dat 93 procent van de vakantiegangers die Bad Füssing bezoeken de kwaliteit van de rijwielpaden als ‘super’ beoordelen. Dit alles heeft ertoe geleid dat Bad Füssing het predicaat van ‘het meest fietsvriendelijke kuuroord van Beieren’ heeft gekregen.

Het gros van de fietstoeristen in Bad Füssing weet vooral de combinatie van fietsen en thermale baden op prijs te stellen. De geneeskrachtige werking van het thermale water bij gewrichtsproblemen is befaamd. Daarom komt inmiddels al 12 procent van alle gasten naar Bad Füssing vanwege de ontspannende combinatie van weldadige baden in de thermen en de door de beweging gestimuleerde bloedsomloop. Eerst op de fiets de bloedcirculatie activeren en dan in het gezonde thermale water ontspannen. Dit is de ideale combinatie om fit te blijven en gelijktijdig het beste voor je rug en gewrichten te doen.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Huurfietsen ook voor bijzondere wensen

In Bad Füssing staat een uitgebreid aanbod aan aangepaste fietsen klaar voor bijvoorbeeld fietsers met een handicap. Steeds meer gevraagd zijn e-bikes, waarmee lichte stijgingen makkelijker kunnen worden overwonnen of helpen als de conditie te wensen overlaat. Deze fietsen met elektromotor zijn geschikt voor elke leeftijd en er is geen rijbewijs voor nodig. Bad Füssing is een mekka voor ‘fietsplezier met ingebouwde wind in de rug’. Meer dan honderd e-bikes staan in de verhuurstations klaar om afgehaald te worden.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Info

Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Rathausstraße 8

D-94072 Bad Füssing

Tel. +49 (0)8531/975-580

tourismus@badfuessing.de