TOP
Foto: Düsseldorf Marketing GmbH

Düsseldorf – pulserende stad aan de Rijn

Korte afstanden – geweldige winkelmogelijkheden – exquise culinair aanbod

De Rijnmetropool Düsseldorf is een bijzonder vriendelijke en open stad en de bewoners heten bezoekers van harte welkom. De Rijnische levensvreugde die de mensen tussen Food-Market Carlsplatz en de Mediahaven uitdragen, staat hoog in het vaandel geschreven. Altijd in opperbeste stemming en altijd in voor een beetje ‘Spökes’ (Rijnlands voor grappen maken).

Foto: Düsseldorf Marketing GmbH

En deze bijzondere flair vind je ook op de kerstmarkt. De hele binnenstad ruikt naar geroosterde amandelen, heerlijke braadworst en geurende glühwein. Maar deze prachtige kerstwereld is meer dan zomaar een kerstmarkt. Er liggen zeven markten met verschillende thema’s achter elkaar op een rij. Wie over de markt loopt, zal zich steeds weer verbazen over de origineel versierde hutjes en het veelzijdige aanbod van de handelaars. In een kilometer slenter je van de ene naar de volgende themamarkt. Onderweg vind je vast en zeker een paar geschenken die nog onder de kerstboom ontbreken.

Düsseldorf is een ‘tien-minuten-stad’, een stad met korte loopafstanden. Relaxen aan de Rijn, een bezoek aan een museum, of uitgebreid shoppen. Wie dat allemaal dicht bij elkaar zoekt, is hier precies aan het juiste adres. De stad aan de Rijn is zowel een inspirerende als een veelzijdige winkelmetropool, die vrijwel alle wensen vervult.

Foto: Düsseldorf Marketing GmbH

Sommige mensen kopen op de Königsallee hun eerste dure horloge, anderen genieten hier van hun eerst espresso van de dag. De ‘Kö’ is het middelpunt van de Düsseldorfer binnenstad, catwalk voor modebewuste bezoekers en flaneermijl voor genieters. De aangrenzende Schadowstraße is de langste en één van de populairste winkelstraten van Düsseldorf. Geen wonder, want in de ca. tweehonderd winkels vind je bijna alles – en voor elk budget.

Foto: Düsseldorf Marketing GmbH

Uniek is de wijk ‘Little Tokyo’. Nergens anders in Europa kun je zoveel Japanse levensstijl op een zo authentieke wijze meemaken als in Düsseldorf. Dit komt niet alleen door Hotel Nikko, Japanse bakkerijen en de oudste boekhandel buiten Japan, maar ook door de vele fantastische restaurants die qua aanbod ver boven het niveau van de sushirollen uitstijgen. Er zijn grillrestaurants, wereldberoemde Ramen-restaurants en het in Europa enige, dat verse boekweitpasta aanbiedt.

Liefhebbers van Rijnische specialiteiten zullen aan hun trekken komen bij één van de brouwerijkroegen met een fris getapt altbier. In de zomer is het gourmet-festival op de Königsallee tijdens het laatste weekend van augustus in 2020 een highlight voor fijnproevers.

Foto: Düsseldorf Marketing GmbH

Info

Düsseldorf Tourismus GmbH

Benrather Straße 9

40213 Düsseldorf

Telefoon +49(0)211 / 1 72 02 – 854

welcome@duesseldorf-tourismus.de