Lievelingsplek van

Pia Douwes

Zeg musicalster, dan zeg je Pia Douwes. Al zevenentwintig jaar staat ze op de planken, waarvan al bijna tien jaar ook veelvuldig in theaters in Duitsland. Pia’s ontdekkingstocht in Duitsland houdt gelukkig niet op bij de theaterdeuren. Vóór de optredens bezoekt ze graag restaurants, lunchcafés en musea, dus heeft ze leuke tips voor ons in petto.
meer ...

Ellen ten Damme

Ze zingt de sterren van de hemel, onze eigen Ellen uit de Achterhoek. En heel graag in het Duits. ‘Iedereen zingt al in ’t Engels, laat ik eens Duits zingen’, zei ze laatst nog op tv tegen Matthijs van Nieuwkerk. Het werd Ich weiß nicht zu wem ich gehöre van Marlène Diettrich. Een kippenvel-momentje voor menig luisteraar . Ellen ten Damme vertelt ons over haar liefde voor de Duitse taal, de groene Duitse weilanden en de Beierse Weißwürstchen.
meer ...

Jean-Marie Pfaff

Hij noemt Duitsland zijn tweede Heimat. Maar doelt dan eigenlijk op Beieren, en nog specifieker op München. Jean-Marie Pfaff, voormalig voetbalkeeper uit België. Interlander, in 1987 verkozen tot beste doelman ter wereld, sterspeler in de Vlaamse realityserie De Pfaffs en tegenwoordig in te huren als gastspreker en groepenrondleider. Van 1982 tot 1988 speelt hij voor FC Bayern München en woont hij met zijn vrouw Carmen en drie dochters in de Beierse hoofdstad: “Vanaf de eerste dag heb ik me in München thuisgevoeld. ”
meer ...

De favoriete plek van Hans Liberg

‘ Heerlijk, in zo’n achterovergekiepte strandkorf mijn namiddagse zeiltochtje plannen en me verheugen op een gestoomde heilbot met Gurkensalat in mijn favoriete visrestaurant.’ Hans Liberg heeft wel wat met Duitsland.
meer ...
Diesen RSS-Feed abonnieren