Keizer in ballingschap

Toegegeven, het is niet in Duitsland, maar het is wel een essentieel stuk Duitse geschiedenis. Het verhaal over het einde van het Duitse keizerrijk vind je in Doorn in Nederland. Voor iedereen die is geïnteresseerd in de geschiedenis van ons buurland of in geschiedenis überhaupt, is dit museum een echte aanrader.

Huis Doorn Huis Doorn foto: Huis Doorn

Al vaker in zijn eigen bestaan heeft Huis Doorn een overlevingsstrijd gestreden. Steeds weer krabbelde het uit een moeilijke situatie op en het is werkelijk de moeite waard, niet in de laatste plaats door het grote aantal vrijwilligers, dat in het museum actief is.

59 Treinwagons

In Huis Doorn heeft keizer Wilhelm II de laatste jaren van zijn leven van 1920 tot 1941 in ballingschap geleefd. Er zijn heel veel originele expositiestukken te zien, voornamelijk uit de 59 treinwagons die de keizer vanuit Duitsland liet overkomen. Het interieur uit de tijd van de prominente bewoners is grotendeels in originele staat bewaard gebleven. Het verhaal over de laatste keizer is heel tastbaar te lezen en te ervaren in de prachtige pronkkamers, het mooie park en bij het mausoleum waar zich de graftombe van de keizer bevindt.De laatste duitse keizer

Speurtocht

De kinderen maken in de speurtocht ‘Op zoek naar het geheim van de keizer’ spelenderwijs kennis met de geschiedenis uit de eerste helft van de vorige eeuw. Na een bezoek aan het museum in één van de mooiste waterburchten van Nederland kan in de Oranjerie een lunch, high tea of gewoon een kopje koffie – al dan niet met een stukje taart – worden genuttigd. (woensdag t/m zondag 12 tot 17 uur).

Informatie
Huis Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Telefoon 0343-421020
www.huisdoorn.nl

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 13 tot 17 uur, zaterdag, zondag 12 tot 17 uur. Afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen op de website.

Toegangsprijs incl. rondleiding: volwassenen € 12, kinderen 7 – 18 jaar € 6.

 

Naar boven