Wijn - en wandelregio Ahrdal

Tussen Rijn en Eifel ligt één van Duitslands mooiste vakantiegebieden: het Ahrdal. Steile rotshellingen omgeven door weelderige wijnbergen en bossen, smalle rivierdalen en de licht glooiende hoogvlaktes van het Rijnlandse leisteengebergte bepalen het landschap in de regio. Het karakteristieke natuurlandschap is een ideale bestemming voor uitstapjes en reizen voor actiefvakantiegangers en voor families.

Foto: Nenetus Foto: Nenetus

Hier kun je niet alleen wandelen, klimmen en fietsen, maar ook in een gemoedelijke sfeer genieten van een vakantie op een wijngoed en de   uitstekende Ahrwijnen. Het Ahrdal is beroemd om zijn topwijnen. Op de populaire Rode- Wijn-Wandelroute (Rotweinwanderweg) die over een lengte van 35 km door de prachtige wijnbergen van het Ahrdal voert, komt de wandelaar direct langs de wijndruiven en de wijnboeren.

Hier heb je de gelegenheid de wijnbouwer bij zijn werk een blik over zijn schouder te werpen en te genieten van het prachtige uitzicht over het wildromantische Ahrdal. Wijncafés nodigen de wandelaars onderweg uit voor een pauze met een   rustiek streekgerecht en een glas früh- of spätburgunder. De Rode-Wijn-Wandelroute is al sinds 40 jaar één van mooiste wandelroutes van Duitsland. De route met de rode druiventros op een witte ondergrond gemarkeerd, voert over een lengte van   35 km langs de wijnhellingen en door de wijnbergen, van de mooiste uitzichtspunten naar de meest schilderachtige wijndorpjes waar soms indrukwekkende kasteelruïnes tronen.   Vakantie op een wijngoed Wie nog meer over de wijn te weten wil komen, kan direct bij de wijnboer of op een wijngoed verblijven. Een ideaal startpunt voor wijn- en wandeltochten: de Rode-Wijn-Wan- delroute loopt namelijk niet alleen langs hellingen en door wijnbergen, maar komt ook langs wijndorpjes en wijngoederen. Veel Ahrwijnbouwers nodigen de wandelaars in hun wijnstubes en vinotheken uit voor een glaasje wijn en bieden de vakantiegangers bovendien met gezellige vakantiehuizen op het wijngoed een heerlijke verblijfsplaats midden in het rode-wijnparadijs aan.                                                                          

Vlakbij de Rode-Wijn-Wandelroute liggen de vakantiewoningen op het wijngoed Erwin Riske. Bijzonder romantisch is het ‘Historische Winzerhäuschen’ in de oude dorpskern van Dernau.   Liefdevol werd één van de oudste vakwerkhuisjes van het dorp van de ondergang gered. Helemaal in de oude stijl gerestaureerd laat het oude ‘dorpsjuweel’ de onnavolgbare sfeer van de vorige eeuwen herleven en maakt een verblijf tot een ware belevenis.

Info: Weingut Erwin Riske, Wingertstraße 26 - 28, 53507 Dernau/Ahr, Tel. +49 (0)2643 84 06, fax +49(0)2643 35 31, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, www.weingut-riske.de

Wijnverkoop: met persoonlijk advies Zaterdag 10 - 18 uur en zon- en feestdagen 15 - 18 uur. Overige dagen na telefonische afspraak.

Wijnschenkerij: Vrijdag 15 - 22 uur, zaterdag 12 - 22 uur en zon – en feestdagen 12 - 20 uur, Alleen in het seizoen van 1 mei tot midden juni en 1 september tot midden november.          

Direct aan de Rode-Wijn-Wandelroute ligt het in organische vormen gebouwde en door de Spaanse architect Antonio Gaudi en de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser geïnspireerde Försterhof, een excentrieke bestemming voor natuur- en kunstliefhebbers. In het wijngoed Försterhof staat de harmonie met de natuur op de eerste plaats. Rondom het wijngoed liggen talrijke wandelroutes met prachtige be- stemmingen bijvoorbeeld naar het uitzichtspunt Bunte Kuh, of naar de Trotzenberg met haar prachtige blik over het Ahrdal en over het klooster Marienthal tot aan Dernau.

Info: Weingut Försterhof/Försters Wein-Terrassen, Im Teufenbach 65, 53474 Ahrweiler,Tel. +49(0)2641 350 38 (Wijngoed) of +49(0)26 41 207 93 15 (wijnschenkerij), fax +49 (0)2641 348 44, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, www.foersterhof.de 

Wijnschenkerij: Maandag tot zaterdag vanaf 10 uur geopend, zondag vanaf 9 uur. zondag van 9 - 12 uur groot ontbijtbuffet en da- gelijks warme maaltijden.

Vinotheek: Dagelijks geopend van 10 - 12 uur en 13 - 18 uur.                                          

Bereikbaarheid: Het Ahrdal ligt vlak naast de A61 op een af- stand van ca. 220 km vanaf Arnhem. Voor verdere informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Ahrtal-Tourismus Bad Neuenahr-Ahrweiler e.V., Tel. +49(0)2641 91 71-0, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, www.ahrtal.de.

Naar boven