Bosbessen-wijn-slagroomtaart

Bosbessen-wijn-slagroomtaart Bosbessen-wijn-slagroomtaart Dr. Oetker Versuchsküche

Slagroomtaart is met vruchtentaart wel een  van de meest geliefde  gebaksoorten. In dit recept heb je een combinatie van beide. Een klein beetje bak-ervaring is gewenst, want een slagroomtaart  is niet de eenvoudigste om te bakken, maar met dit recept kan het geen  probleem zijn. Veel succes en eet smakelijk!

Voor 12 stukken. Enige bakervaring is gewenst. Bereidingstijd ca. 50 minuten.

Benodigdheden:

Margarine of boter om de springvorm (Ø 26 cm) in te vetten bakpapier

Kruimeldeeg
140 g tarwemeel
40 g suiker
70 g zachte boter

Biscuitdeeg
3 middelgrote eieren
2 el heet water
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker
125 g tarwemeel
1 afgestreken tl Dr. Oetker Backin bakpoeder

Vruchtenvulling
300 g gemengde diepvriesbessen
50 g suiker
150 ml witte wijn
2 blaadjes Dr. Oetker gelatine

Yoghurtvulling
400 g koude slagroom
3 blaadjes Dr. Oetker gelatine
300 ml witte wijn
300 g yoghurt
75 g suiker

Om te versieren
300 g koude slagroom
een handvol gemengde bessen

Bereiding:
De bodem van de springvorm invetten en met bakpapier beleggen. Oven voorverwarmen met boven-/onderwarmte 180°C (hetelucht ca. 160°C)

Kruimeldeeg
De ingrediënten in een kom doen en met een mixer (met gardes) goed door elkaar mengen. Deeg in de springvorm verdelen en goed aandrukken.

Biscuitdeeg
Eieren en water in een kom en met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut tot een schuimend mengsel kloppen. Suiker en vanillesuiker voorzichtig tijdens het mixen toevoegen en het mengsel nog 2 minuten doorkloppen. Meel met bakpoeder toevoegen en er op de laagste mixerstand kort doorroeren. Het biscuitdeeg op het kruimeldeeg verdelen en glad strijken.

Bakken
Springvorm op het rooster op 1/3 van onderen in de oven schuiven en 40 minuten bakken. Taartbodem op een stuk bakpapier leggen en op een rooster laten afkoelen. Bakpapier voorzichtig verwijderen en de taartbodem horizontaal doormidden snijden. De onderste helft met de kruimeldeegzijde naar beneden op een taartschaal leggen en een  taartring of de afgewassen springvormring er omheen plaatsen.

Vruchtvulling
Bessen laten ontdooien en het sap opvangen. Vruchten met suiker vermengen. Sap met wijn tot 200 ml aanvullen, verwarmen en de in koud water geweekte gelatine erin oplossen. Goed met een garde roeren en aan de kook brengen, bessen erdoor mengen en direct op de taartbodem aanbrengen.

Yoghurtvulling
Slagroom stijf slaan. In koud water geweekte gelatine met een garde in de lauwwarme wijn oplossen en roerend aan de kook brengen. Yoghurt en suiker erdoorheen roeren. Slagroom er voorzichtig in twee delen doorheen scheppen. Yoghurtcrème over de vruchtenvulling verdelen.

Afwerking:
Het bovenste deel van de taartbodem hierop leggen en zachtjes aandrukken. De taart tenminste 3 uur in de koelkast laten rusten. De taartring met een scherp mes lossnijden en verwijderen. Slagroom stijf kloppen en de taart er helemaal mee bestrijken. Ontdooide en uitgedropen bessen uitselecteren en als versiering op de taart leggen.

 

Tip: De taartbodem kan worden ingevroren. 

Meer in deze categorie: « Melkrijst met aardbeien en amandelen
Naar boven