Culinair

Vlierbloesem-yoghurttaart met aardbeien

Deze heerlijke frisse zomerse taart ziet er niet alleen prachtig uit, ze smaakt ook geweldig. Het is wel even werk, maar met zo'n glansstuk kun je dan ook werkelijk voor de dag komen. De vlierbloesemsiroop is in de winkel te koop, maar in de bloeitijd van de vlier in mei/juni ook gemakkelijk zelf te maken.
meer ...

Vogelnesten met rode kool

Deze rollades zijn opvallend rond van vorm. Anders dan hun slanke broertjes zijn ze namelijk met een hardgekookt ei gevuld – en dus niet zoals bij de klassieke variant met een stukje augurk. En omdat het er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens voortreffelijk smaakt, zijn de vogelnesten mijn allerliefste ‘verrassingseieren’.
meer ...

Bosbessen-wijn-slagroomtaart

Slagroomtaart is met vruchtentaart wel een  van de meest geliefde  gebaksoorten. In dit recept heb je een combinatie van beide. Een klein beetje bak-ervaring is gewenst, want een slagroomtaart  is niet de eenvoudigste om te bakken, maar met dit recept kan het geen  probleem zijn. Veel succes en eet smakelijk! Voor 12 stukken. Enige bakervaring is gewenst. Bereidingstijd ca. 50 minuten. Benodigdheden: Margarine of boter om de springvorm (Ø 26 cm) in te vetten bakpapier Kruimeldeeg 140 g tarwemeel40 g suiker70 g zachte boter Biscuitdeeg 3 middelgrote eieren 2 el heet water 100 g suiker 1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker…
meer ...

Appel-berliners voor CARNAVAL

Dit recept is misschien niet zo heel makkelijk, maar zo’n voorraadje zelfgemaakte appel-berliners is een perfecte basis voor een avondje stappen. Net als oliebollen voor Oud & Nieuw zijn dit heerlijke tussendoortjes tijdens de carnavalsdagen.
meer ...

Het Ahrdal – paradijs van de rode druiven

Tussen Rijn en Eifel ligt één van Duitslands mooiste vakantiegebieden: het Ahrdal. Steile rotshellingen omgeven door weelderige wijnbergen en bossen, smalle rivierdalen en de licht glooiende hoogvlaktes van het Rijnlandse leisteengebergte bepalen het landschap in de regio.
meer ...

Melkrijst met aardbeien en amandelen

Deze typisch Duitse desserts zien er zo lekker uit, dat je ze het liefst al voor het. hoofdgerecht wilt oppeuzelen. Naar de calorieën moet je maar niet kijken.. Zoals de jongeren het zo mooi zeggen: YOLO – You only live once!
meer ...

Groentebouillon met de snelkookpan

Een krachtige bouillon is niet alleen een heerlijk hartversterkertje tussendoor, maar ook een prima basis voor andere gerechten. Caloriearm en toch stevig genoeg om de tijd tussen twee maaltijden te overbruggen. (Recept van Thomas Vetter voor Fissler)
meer ...

Schwarzwälder Kirschtorte

  Ze is de ster onder de Duitse taarten en wereldberoemd. Of de heerlijke taart nu werkelijk in het Zwarte Woud uitgevonden is, kan niemand waterdicht bewijzen. Waar ze oorspronkelijk vandaan komt is eigenlijk ook bijzaak, als je een stuk op je bordje voor je hebt liggen. Dan wil je alleen nog maar genieten!
meer ...

Käsekuchen

De ‘Käsekuchen’ is voor een Duitse banketbakker hetzelfde als wat voor de Italiaanse pizzabakker de pizza margeritha is: een kwestie van prestige. Deze taart staat geen enkele fout toe: de boter mag niet te koud en niet te warm zijn, het eiwit mag niet te stijf en niet te slap zijn en de kwark niet te vochtig en niet te droog. Maar uiteindelijk wordt de moeite beloond!
meer ...

Vlierbessenpunch

Vlierbessenpunch Dat is echt iets bijzonders. Een zoete hartverwarmer met een feestelijk tintje. Voor de autorijders smaakt dit warme vocht ook heel lekker zonder rum.
meer ...
Diesen RSS-Feed abonnieren