TOP
Johannesbad, Bad Füssing

Bad Füssing: Bijna alle gasten komen terug

Bad Füssing, gelegen in het hart van het Beierse golf- en thermenlandschap, zal ook in 2020 haar gasten verwennen met het legendarische geneeskrachtige water, wellness en ontspanning.

Onderduiken en opleven in het populairste thermenlandschap van Duitsland. Met ongeveer 1,6 miljoen gasten per jaar is Bad Füssing ’s werelds meest bezochte kuuroord. De werking van het beroemde geneeskrachtige water, dat in de jaren dertig van de vorige eeuw bij toeval werd ontdekt toen naar aardolie werd gezocht, was en is het geheim van dit succes. Het droeg bij aan de ontwikkeling van wat ooit een landelijk dorp was in de buurt van de drierivierenstad Passau tot ‘ster’ onder de in totaal 1100 Europese kuuroorden.

Europa Therme, Bad Füssing

Premiumsauna met vijf sterren

De geneeskrachtige werking van het thermaalwater is bij de behandeling van reuma en gewrichts- en rugklachten buitengewoon effectief. Een omvangrijke studie bracht aan het licht dat negen van de tien thermenbezoekers een duidelijke verlichting van de gewrichts- en rugpijn en een aanzienlijke verbetering van de beweeglijkheid bemerkten.

Volgens een onderzoek van de universiteit van Würzburg daalt het stressniveau na een verblijf van 12 dagen in de thermen van Bad Füssing met ongeveer 40 procent. Bij ongeveer de helft van de onderzochte personen werden de lichamelijke klachten duidelijk minder. Bezoekers van het omvangrijke thermenlandschap van Bad Füssing, het grootste van heel Europa, worden ontvangen met talloze wellnessinrichtingen, waaronder het spectaculaire Saunahof. Deze enorme saunawereld, die geïntegreerd is in een herbouwde Neder-Beierse carréboerderij, werd door de Deutsche Sauna-Bund onderscheiden als premiumsauna met vijf sterren.

Hoge aantal stamgasten

Een bewijs voor de populariteit van de meest geliefde gezondheidsbestemming in Duitsland is het hoge aantal stamgasten: 93 procent van alle bezoekers van Bad Füssing komt weer terug. Het vlaggenschip van de Duitse kuuroorden biedt zijn gasten niet alleen effectieve geneeskracht uit de natuur, maar met meer dan 2200 activiteiten per jaar bovendien een evenementenprogramma op het niveau van een grote stad.

In Bad Füssing krijgt de vakantieganger waar voor zijn geld. Een arrangement met een week gezondheidsvakantie inclusief overnachting en ontbijt, 6x toegang tot de thermen, een gezondheidsbehandeling en een gastenkaart met kortingsbonnen ter waarde van meer dan € 100, kost vanaf € 325 per persoon.

Europa Therme, Bad Füssing

Info

Kur- & GästeService Bad Füssing KdöR

Rathausstraße 8

94072 Bad Füssing

Telefoon  +49(0) 8531/975-580

tourismus@badfuessing.de