TOP
Foto: Bad Füssing

Bad Füssing – het hele jaar thermaal baden en ontspannen

Bad Füssing in Niederbayern is de nummer één onder de Europese kuurplaatsen en wereldwijd een van de populairste heilbadplaatsen.

Ook in 2019 verrast het gezondheidscentrum in het hart van het Beierse golf- en thermenlandschap de gasten met vele attracties, een extra breed aanbod op het gebied van wellness en comfort en een bijzonder aantrekkelijk vrijetijdsprogramma. De werking van de drie geneeskrachtige bronnen in Bad Füssing is legendarisch.

Weldaad voor lichaam en geest

Het 56 °C warme thermaal water zorgt er met bijzonder werkzame stoffen en de kracht van de natuur uit 1000 meter diepte voor, dat gewrichten beweeglijker worden. Daarbij heeft het een verzachtende werking bij rugpijn. Actuele studies bewijzen dat een verblijf van een week in Bad Füssing functioneert als een krachtig werkend, natuurlijk medicijn voor bescherming tegen burn-out en voor stressafname.

Foto: Bad Füssing

Populairste fietsroute van Europa

Bad Füssing is met zijn omvangrijke thermenlandschap en dankzij het aantrekkelijke vakantie- en recreatie-aanbod (dat niet tot de medische behandeling behoort) een uitblinker in Europa. Een fiets- en wandelnetwerk van meer dan 460 kilometer en niet minder dan 2.500 huur- fietsen staan ter beschikking voor de actieve vakantiegan- gers. Er is een directe verbinding met de populairste fietsroute van Europa, de Donaufietsroute, die loopt van Regensburg naar Wenen. Liefhebbers van nordic walking vinden hier het grootste aanbod van Duitsland, met 22 verschillende trails over een lengte van in totaal 160 kilometer in verschillende moeilijkheidsgraden. In heel Europa heeft de regio met 40 stuks in de directe omgeving het grootste aantal golfbanen per vierkante kilometer.

Foto: Bad Füssing

Gevarieerd programma

Qua afleiding ’s avonds doet de stad niet onder voor een grote stad. Met jaarlijks meer dan 2.000 evenementen zoals spectaculaire shows met tv-sterren, wereldberoemde orkesten of internationale toneel- en opera-ensembles, kunnen de gasten zich ook ’s avonds uitstekend vermaken. De keuze aan accommodatie varieert van een viersterren-superior-hotel tot aan een vijfsterrencamping.

Speciale aandacht is er voor gasten met allergieën: Europa’s meest geliefde spa voldoet aan officiële kwaliteitskeuringen voor allergische mensen. Dit zijn allemaal redenen waarom elk jaar 1,6 miljoen gasten uit de hele wereld voor een kuur of wellnessvakantie in Bad Füssing kiezen. Ongeveer negentig procent van de gasten is vaste gast; sommigen waren hier al honderd keer of nog meer. Bad Füssing is een weldaad en voor wat je ontvangt zeker niet te duur.

Foto: Bad Füssing

Een voordelige manier om met de ‘gezondheidsbronnen’ van Bad Füssing kennis te maken en ervan te genieten, is met een arrangement, bijvoorbeeld:

‘Bad Füssing Wohlfühlen…’

met 3 overnachtingen incl. ontbijt in een viersterren-thermenhotel incl. gebruik van het thermaal bad 1x rugmassage en verdere extra’s vanaf € 305,- p.p. (bij boeking voor 2 personen in een tweepersoonskamer)

info

Kur- & GästeService Bad Füssing

Rathausstraße 8

D-94072 Bad Füssing

Telefoon +49(0)8531/975-580

tourismus@badfuessing.de